KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Sunday, May 30, 2010

N3 massak memasak ler plak..

Alooollalihaaaa...Ibu Dini mai nak citer pasal kerajinan Ibu Dini arinie..Mana taknyer..arinie..balik jerk dr jusco ngan gegirl, Ibu Dini terus skodeng2 kat dlm kabinet mungkin ada bahan2 yang Ibu Dini boleh gunakan so tetiba ternamoak caca di dalam peti ais n juga sagu, santan kotak pun ader...hmmm ok ler buat bubr cacar jer lah ptg nie..ekekek..bukan apa malas nak masak nasi setakat kami dua beranak jer..tak berbaloi...pastu sambil bubur caca atas dapur, terpandang laks biskut lemak, then ada minced chicken dlm freezer...hmm boley2 buat ala2 lasagna ler plak...so nak tau mcm mn hasilnyer...layan jer gambar di bawah ok...

BUbur Caca yang telah sedia untuk di jamah..nyum..nyum..nyum...


Mai jemput singgah

Lasagna Malaysia ala2 ibu dini

Sedia terhidang tuk minum petang
Closed up Lasagna Malaysia

Bahan2 Untuk Lasagna Malaysia

Inti ( Bahan A)

Minced chicken (ikut ler baper besar korang nyer loyang pembakar
Lada Sulah secukup rasa
Bawang nesar (di mayang halus)
Butter ( Untuk menumis)

Cara membuatnyer
1. Panaskan kuali dan masukkan butter
2. lps ty masukkan bawang yang telah di mayam tadi (nak sedao lgi boleh tamabh cili padi yg di potong halus2)
3. masukkan lada sulah n minced chicken dan kacau lagi

Bahan kulit
Roti lemak m( allaaa aku guna roti hup seng)
Air untuk rendam roti

Cara susun.
1. susun lapisan roti tadi di dalam loyang pembakar sehingga rata, then masukkan inti tadi sehingga lapisan biskut yg pertama tertutup. pastu sebelum buat layer kedua, sapukan sos spagetthi tuk bg lebih sedap(guna kimball n bawang putih n selasih)
pastu susun balik biskut di lapisan kedua than ulang sama seperti step 1
panaskan ketuhar, then bakar sehingga kuning keemassan.maka ini lah hasilnyer,,,tadaaaaaaaaaaaaaa

nukilan adiezaqistina
Photobucket
Blog Advertising

2 comments:

sirna said...

wah, lasagna, kita tak pernah buat tapi suka makan,bole try pasni=)

adiezaqistina said...

insyaallah sirna..nie respi arwah mak..tapi akak dah ubah skett..tambah cheese ngan pasta sause..tu jerkk alang2 singgah jom joi contest

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails