KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Wednesday, August 17, 2011

Menu Berbuka Ramadhan ke 17

Salam uolss sumer...
alhamdulillah...kenyang sudah, maka selesai lah satu hari lagi puasa.. solat terawih pun sudah...tinggal nak niat untuk puasa pada esok hari dan juga menu tuk sahur esok pagi...apa nak masak yer esok pagi..x per tu esok punyer citer...
ok arinie aku g berbuka puasa di Bukit Gambang Resort...reger yang di kenakan amatlah berpatutan serendah RM 38 nett..dah lah reger berpatutan.. dia siap bagi 2 tiket masuk gambang waterpark resort lagi...then ada lak cabutan bertuah... hmm mmg berbaloi2 lah mcm tuu...
makan kat sini ok skett dari vistana..bukan apa byk benda yang aku leh makan.. sbb x banyak menu kambing.. nak compare ngan vistana terlalu banyak menu kambing.. sampai x termakan aku di buatnya.... but dari segi set up dia, prefer hotel vistana lagi...lepas tu kat vistana banyak choise.. kat Bukit Gmabang Resort kureng skett lah.. lagipun sbb aku g nie masa weekdays, maka tak ramai lah orang.. sebab kami buatr reservation pun kul 3 petang still byk tempat lagi..
ada jugak lah makanan dia yang best dari vistana..especially gulai daging kawah.. pergghhh mmg sedap giler.. dengan pekat nye, daging nya lembut.. mmg sedap giler..
dari segi kuih plak...ok lah dari vistana, tapi presentation dai x menarik minat an selera aku.. lps tu aku tgk kuih dia sumer lembik2 .. hmm camner nak makan..so amik 2-3 ketul jerk...apa2pun aku bersyukur ke hadrat Ilahi di atas rezeki yang di berikan kepadaku sekeluarga..
ok lah ank share pic masa g bebruka kat Gambang Resort...apa tggu lagi kita layanzzz....
zasss......................................

dlm perjalanan ke Bukit Gambang Resort
posing2 dului...b4 sampai
br sampai.....
hmmm juadah berbuka arinie...
sedap sbb byk pilihan tuk aku makan...
cam biasa dini akan makan dulu.. sblm azan..
mcm sedap jerk tgk dini makan
hmmm mai ler cuba...
mr hubby ku sayang...

no idea

Salam teman2 sumer... hmm dah 2 ari x buat post.... sbnrnya aku pun x tahu gak nak tulis apa.. sbb tgh kehabisan idea... bukan apa, aku nie kijer x menentu.. so byk masa ngan students.. jd mcm x der jer masa nak bero9 nie.. ciannya kat aku
arinie aku keje opis hour.. so la nie mmg dah melepak kat umah arr.. tp sbb arinie aku kijer smpi ptg, mr hubby ajak berbuka kat luar... hmm cam best jer kan.. x yah kalut nak masak... bukan apa, malam nie baruy nak start buat kuih raya.. malasnya nak buat.. tp kene buat jugak.. kalau tak x der kuih raya lah tahun nie.. huhuhu...
malam nie nak buat biskut almond london...barang2 pun x beli lagi.. mlm nie baru nak g beli lepas berbuka puasa.. sib bek lah esok aku cuti.. so ok lah skett...
ok lah x nak citer panjang sbb nak siap2 tuk g berbuka posa di gambang resort...

Tuesday, August 16, 2011

hmm order lagi

Assalmualaikum....
Hi uols, sorry arr smlm aku x sempat nak upload apa2 pun sbb smlm aku penat sgt..mn taknyer kejer dr pgi smpi ptg..pastu byk lak unit yang nak kene cover.. mmg letih tahap gaban... wakakak
ok balik ejr kijer smlm, mr hubby dah tolong masak.. alhamdulillah, walaupun simple tapi aku amat berbesar hati dan bersyukur di atas pertolongannya itu... lepas tu aku pun cam biasa, g mandi, solat asar n lepaks depan tv ngan mr hubby dan my lil gurl.. sapa lagi dini qistina lah... ntah naper 2-3 ari nie aku realise dini tak alwas buang air kecil.. kejap2 g toilet...so aku pun apa lagi , pas jer buka posa, aku ngan mr hubby bw dia g kinik arr apa lagi... mmg ada jangkitan.. heran jugak aku.. anyway oredy on antibiotik...
ok balik dr kinik, aku pun apa laghi mengalutkan diri dengan buat kek coklat moist yang di tempah oleh customer aku.. dia nak tgh hari nnati... hmm apa tema aku nak buat nie.. sbb mcm dah kering skett idea.. almaklumlah sbb sepanjang ramadhan nie mmg x amik tempahan.. tapi aklau ada yang nak tu.. aku buat jer lah...
so dalam dok tak der idea.. inilah hasil kerja tangan ku yang aku baru siap deco lepas sahur tadi.. alhamdulillah hope customer aku suka... anyway makacih bebnayk sbb terus menyokong nur dini's ovens...

Chocolate Moist Blueberry
Anotehr angle photo shoot
close up...deco wit fondant
deco wit colour fondant
ready to delivery..

Sunday, August 14, 2011

First time berbuka puasa di luar

Asslamualaikum...dan salam sejahtera...
Alhamdulillah, sedar tak sedar dah 14 hari umat islam menjalani ibadah puasa...ok lah, arinie aku kijer dari pagi samapi kul 5 petang.. oleh kerna balik dah lewat, maka aku suggest kat mr hubby untuk berbuka puasa di luar sahaja.. bkn apa, sepnajng puasa x pernah lagi kami mkn kat luar, blh dikatakan everyday dapur aku sentiasa berasap...wakakaka...
so mr hubby pun booking lah buffet ramadhan, plan mula2 nak g megaview hotel kuantan, tapi full lah plak.. skodeng punyer skodeng.,. dapat lah kat vistana hotel... so samapi umah jer kul 5.20 pm.. pastu siap2 n solat asar, tepat jam 6 petang kami pun otw ke vistana hotel, hmm mmg besh arr sbb cuti memasak arini.. thanx mr hubby sbb belanja makan arinie...
ok menu dia ok lah, alhamdulillah... puas hati dan berbaloi..untuk yang mmg kuat makan...yang x kuat makan mcm aku nie..rugi lah.. mn taknya boleh di katakan menu dia byk kambing.. aduhai... aku nie mmg lah tak mkn kambing dri dulu, kini..selamanya (x tahu lah plaks tetiba sok mkn).. aku tgkj mr hubby belasah ajer... hahahha pastu aku cuma amik, nasi putih, ayam masak sweet sour cili, sup , then ayam panggang...teh tarik.. sbb dah biasa buka puasa minum air panas.. rs lain lah plak kalau buka puasa minum air ais...kurma tak ketinggalan..
mr hubby makan nasi putih, sotong kurita sambal, kupang cili berlada, kambing masak apa ntah, pastu ngan sup kambing, follow plak ngan kambing salai...(sedap katanya sbb daging dia lembut)
so mals nak citer panjang2 layan jer lah gambar yang x seberapa nie tuk tatapan uols sumer... total makan tadi RM 90.00 sbb plus ngan tax.. amatlah berbaloi...



mr hubby amik rojak buah.. sedap
sate yang menjadi peveret dini.. 3 cucuk dia hentam sorang
makanan dalam pinggan ibu dini.. simple jerk
sementara tggu azan, sempat posing kat tepi pool dulu
luv this pic.. cantik sgt..2 insan yang amat aku sayangi
cedapnyer dini dah buke posa dulu..siap bc doa. ngan kuat nya...
dini wit her nasi ayam (peveret tuu)
mr hubby ngan rojak buah...
gaya2 model pinggan wakakakaka
mr hubby yang kekenyangan... erkkk.. alhamdulillah jom balik




Friday, August 12, 2011

Dah beshar sudah

alooolalihaaa......jumpa lgi n3 aku
kali nie nak story skett psal anak dara aku yang makin membesar...pandai memberi arahan.. dan paling penting seklai pandai posing.. waduhh kok pening kepala aku nak layan kerenah dia.. mulut tu cukup petah berbicara.. ada sj tutur bicaranya sampaikan aku sendiri tak tahu dan tak larat nak melayan..
pernah satu ketika dini tanya kat aku
dini: ibu..ibu keje kat mn?
aku: hmm..ibu keje kat Htaa
dini: htaa? htaa kat mn?
aku: htaa kat kuantan sayang
dini: kuantan kat mn?
aku: kuantan kat pahang
dini: pahang kat mn?
aku: pahang kat malaysia
then baru dia diam.. terus ckp..ooooo

korang bygkan setiap hari dia ulang soklan yang sama.. mn x tensen aku.. dh ler tgh drive.. waduuhhh..mmg menguji kesabaran betul...
tp bl pikir balik.. aku kene layan sbb itu cr dia berfikir... walau apapun aku bangga sebab anak aku x cakap pelat, bahasanya mudah di fahami...dan senang nak communicate each other...
so apa2 pun korang kayanz jer lah gamabr anak aku yang terbaru..dah beshar anak aku
ibu sayang dini..mmuuuaahhhh

dalam agusta masa program transformasi halal kuantan
tgh menari chicken dance ngan upin ipin
kene peluk ngan ipin..dini terus nangis...
my lil gurl atas katilnya..oebuh ngan princess..



Menu Berbuka puasa ke 12

Salam petang Ramadhan ke 12...
hmmm menu berbuka arinie.. nasi tomato, pastu ayam masak merah, dalca daging, jelatah timun, apple puff, kuih lapis .. naper renie spesel skett? sbb arinie kwan aku nak mai buak posa kat umah.. so masak elr spesel skett.. kebetuylan aku cuti, so boleh arr tuk makan berbuka nnati...
jap g nak solat asar, pastu nak g pasar ramadhan sbb nak kene beli kurma.., then nak beli skett
air soya panas... hmm dapnyer...
tapi kat sini tak masukkan gamabr kuih lapis sebab panas lagi n tak leh nak potong... tuu tggu n3 malam satnie kot...insyaallah....
ok lah enjoy the pic..

ayam masak merah

dalca daging.. x menarik sgt sbb x letak terung

jelatah timun...

apple puff...first attempt



Hepi besday For mY sweet Lil Gurl


Salam petang jumaat..
hmmm arinie cam byak jer n3 yang aku nak masukkan sbb dah lama tak ber n3 wakakak..ok nie late n3 lah sbb genap 31.7.2011 anak aku Nur Dini Qistina genaplah usianya 3 tahun..alhamdulillah... di atas permintaan dini, aku pun buat lah kek princess sbb dah lama dia wish nak cake tu.. huhuhu..cian lak aku tgk dini.. so maka terhasillah princess cake as her request...aku wat sendiri tu.. perst time lak tu.. sib bek menjadi.. hahahah

princess besday cake for my daughter

butter cake tuk dini bg kat sekolah dia

Buat nur Dini qistina
Selamat Hari Lahir sayang.................


Ibu & ayah Sangat Sayangkan dini......
^
^
^
^
^
Ibu sentiasa doakan agar dini menjadi seorang anak Yang baik dan
anak yang mendengar kata Ayah & Ibu....dan semua orang....

anak Yang SOLEHAH.....

anak yang Bijak Pandai...

Semoga Dini Sihat hendaknya..dan sentiasa di RAHMATI oleh ALLAH S.W.T

aminnn


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails