KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Saturday, September 18, 2010

RAYA 2010

Salam aidilfitri buat semua teman2 bloggers ibu dini....hampir 2 minggu ibu dini tidak online kerana bizi ngan bisnes yang ibu dini jalankan...
alhamdulillah akhirnya dapatlah ibu dini meluangkan sedikit masa tuk menwar-warkan cerita terbaru sepanjang ibu dini menyepikan diri....
ok sempena 1 syawal nie..ibu dini macam biasa sambut raya di Kamunting Taiping sebab org tua ibu dini dan juga keluarga mertua di Kamunting jer...so sennag ler nak balik raya.....
Thun nie merupakan tahun pertama ibu dini dan adik2 menyambut aidilfitri tanpa insan yang bernama ibu..mmg terasa teramat sangat....ntah ler..semangat nak raya tak sama seperti tahun2 yang lepas...banyak betul dugaan yang berlaku dalam family ibu dini...sejak tiada arwah mak ibu dini...walau apapun ibu dini respect kat abah sebab abah ibu dini cool ajer...mmg kami tau abah sedih sebab selalu tiap2 tahun abah akan duduk di kerusi bersama arwah mak menunngu anak2 menghulurkan salam kemaafan.....tapi tidak akan
ada lagi susana seperti itu.....so pagi raya..macam biasa mr hubby bersiap2 tuk menunaikan solat sunat hari raya...


Hmm tgh mengemaskinikan sampin

abah ngan anak menantu sempat bergambar sebelum menunaikan solat sunat aidilfitri
inilah satu2nya gambar
ibu dini n mr hubby di pagi raya...


yang paling sedih sekali masa time bersalaman ngan abah....masa tu sumer mengalirkan airmata..tak kira arr anak ke menantu ke..sumer menangis...sedih sangat....selesai jer bersalam salaman..kami sumer menuju ke pusara arwah mak ibu dini...kami sumer sedkahkan ayat2 suci al quran dan juga menyiram pusara arwah mak ibu dini dan menabur bunga rampai..di pusara

beberapa keping gambar di pagi raya

selesai jer menzirahi pusara..ibu dini pergi bermaaf maafan di rumah mentua plak n then terus jer menziarahi saudara mara belah arwah mak ibu dini...biasanya kami akan kerumah mak long di simpang dan selesai jer beraya ngan sanak saudara di sana,,kami pun terus ke kampung abah di terong.......
balik dari terong jam 4ptg...ibu dini terus balik ke rumah mertua sebab nak beraya ngan keluraga belah mr hubby plak..so kami sumer ke rumah mak ngah di began serai...sebab esok pagi lak nak ke rumah paklong di bruas....huhuhuhu...penat mmg penat tapi inilahmasanya kami sumer berjumpa sanak saudara....
yang bestnyer biler beraya di umah pak long di bruas..kami sumer tak masuk dalam umah pun..masing2 lepak kat luar jerk..dok bawah pokok...ahahahha..so masa kat bawah pokok nie lah amcam2 ragam budak2 nie buat..ader yang berebut2 nak naik buai..naik kuda....so malas nak citer banyak2...layan jer lah gambar nie yer....


anak menantu ngan mak mertua




ok dah abih dah citer ibu dini sepnajang raya petama dan kedua.....


Photobucket

1 comment:

farra8979 said...

pic mase salam tu bley feel sedih.. T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails