KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Sunday, June 21, 2009

Penatnyer.............


Hai.....bertemu lagi kita di arena blogggg.........aku nie mmg busy tahap babas...sbb kolej aku baru jer trima intake tuk new group...hmmm..tapi aku nie incharge bahagian makanan.....so ader arrr kuncu2 aku yang terlibat..wakakakaka....gambar tak sempat nak upload lagi sbb mmg x der masa langsung...balik jer semalam dah penat tahap babas nyer....sampai tertidur kejap kat ruang tamu....sedar2 kul 630 petang...asar tak semayang lagi....hmmmm..ngan terkulat2 aku pun g mandi n semayang asar...leganya.....perut lak lapar...so aku pun makan arr taufufahy ayng aku beli kat pasar malam...n durian...hmmmmm sedap giler babas .......habis 10 ulas aku makan....apalagi...pastu mula rrr gelabah..sebab panas.....tak kisah arrr yang penting aku kenyang n hmmm ok rrr pasnie tak teringin dah ......nanti arrr biler aku free n tak bz aku upload arrr gambar hari sabtu yang baru jer berakhir.....so no more story sebab dah ngantuk n esok keje balik.....bz day...sbb sessi interview n photoshoot esok.....monday..oh..monday...

Friday, June 19, 2009

Shawarma....oh shawarma....

Shawarma chicken with lebanese sos....

Shawarma chicken with chilli sos

Salam bahagia.................
Hmmmm...nyumm..nyum..nyum....harinie kenyang lagi....makan best nya tempat...memang dah lama cari baru jumpa....
Fist sekali nak bg tau, aku n kawan2 aku di tugaskan tuk g membeli barang tuk jualan esok...sempena kehadiran pelajar baru....so kebenaran telah di berikan oleh bos aku Pn Latipah @ Mak Long (tuk kengkawan aku yang dh lama kenalnya)....aku walau macamn manapun still respect kat dia sebab dia bos aku...selepas jer dapat kebenaran..pertama kali dalam sejarah kami di benarkan kuar lama arr dr biasa....so kami kuar dr jam 1230tgh hari hingga arrr 3.30ptg...tuk g beli barang arrr...tu pun ader gak yang tertinggal...heheheheh...aku nie pelepa....nak wat camner....
Ok arrr...kalau korang sumer tgk gamabr makanan di atas...itu arr shawarma....makanan dr timur tengah....memnag susah nak cr yang rasanya exactly dr sana...so kitorang dpt tau ader jual kat sana...maka, dengan menumpang Honda Odyysey Wan Mazni, kami seramai 7 org telah g ke sana. tpt nya terletak di area wangsa maju berhadapan masjid, bersebelahan Seng Heng, nama kedai tu adalah.....Shawarma King.....memang sedap beb....so tgk jer arrrr..ataupun sapa rasa nak cuba g jer lah kedai tuuuu....
abis lunch, keta terpaksa isi minyak sebab minyak dah menyala......so nie arr tuan nya oddysey...kak wan....cun tak...tgh isi minyak pun sempat posing....


Thursday, June 18, 2009

Jalan-jalan cari makan....

TENSEN TUL KALAU AYAH N IBU JER MAKAN.....
SEDAPANYER......NYUMM...NYUM..NYUM....


APPLE SMOOTHIES

LATTE COLD
DAH BERSEDIA NAK MAKAN.....
Hallllooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arinie aku g singgah kat carefour balik dr keje.....sebab aku nak kena beli barang jap arrrr....so penat memang penat..tapi sbb dah ader tanggungjawab..aku kena g jugak arrrr...
pas jer bayar....perut aku memang arrr tgh lapar tahap babas masa tuu....so discuss ngan asben aku..ingat nak makan fast food jer...pastu dia ajak aku g makan claypot...on d way nak ke food ourt carefour tuu...mata aku ternampak mee...hmmm sungguh melaparkan perut aku nie....so masuk arr kedai tu sebab tgk harga macam ok jer arrrr...org kata apa tau..reosonable...so masuk n terus amik tempat yang selesa arrr...tak tgk lagi nama kedai yang kami masuk tuuu....sbbb terkabur mata dek banner yang di pasang...duduk jer...pelayan bg menu book...memang terkejut besar arr jugak..sebab kedai tu cuma ada aku ngan asben n dini jer...memang x der org lain arrr....rupanya aku masuk kedai splendid...patut arrr mahal....tengok jer makanan..harga sumer 2 angka...sbb dah duduk baik punyer...selamba jer arrr order.;..aku order
black pepper chicken n apple smoothies, asben aku plak order bbq chicken n latte cold...memang sedap gler beb...gler pun tak sedap mcm tuuuu...so aku sjer nak sharre ngan korang dinner aku arinie...sebab arinie aku tak masak...esok kot baru masak...hehehehehe.....






Akunya koleksi

Salam.....
Arinie aku nak share ngan korang sumer akunya koleksi kesayangan aku...apalagi kalau bukan product vantage...yang aku tau ianya menjadi kegilaan ramai oleh sumer wanita di luar sana...aku sendiri dah ader 8 set kesemuanya...syukur jugak sebab aku memang minat gler product nie....

nie kaserol n dinner set aku.....
nie set jug tapi gelas dia macam cawan kopi nya saiz....

set berputar pemanas vantage
mangkuk sup turin vantage....ader anak2 die tapi aku dah arrange dalam almari...susah arr nak amik accroding the set....
Oleh kerana ini produk kesayangan aku....hanya 2 set yang aku dah guna....set pemanas dan periuk memasak....yang lain so far masih suci dan murni lagi...kui..kui..kui...gler beb biler tgk brg vantage nie...baru2 nie aku tgk cadar dia..tapi mahal sangat ler plak...so nanti arr dulu..pelan2 sebab aku tak dok umah sendiri lagi....so oleh kerna dok umah kerajaan, maka tuk beli perabot sendiri..batalkan niat dulu....hehehehehe.....so sesapa yang berkenan nanti boleh arr cari aku......

Wednesday, June 17, 2009

aku rindu......



Biler aku pikiaq balik...hmmmm.....dah lama aku tak masak cam nie....hmmmm....
rindu tul ler nak masak cam nie...tapi disebabkan kebizian aku yang mengalahkan tok najib...heheheh...sapa lagi kalau bukan PM kiter yang keenam arrrr..............

nie ikan sweet sour ...tapi ikan talapia hitam tau..sedap arr jugak amsa dok kat saudi..
Huhuhuhu...aku rindu nyer.....tunggu arrraku dah ta busy nanti baru leh wat camnie..tambahan plak sekarang nie tgh plan nak celebrate besday anak aku yang pertama....nur dini qistina...so tak sabar sesangat nak celebrate...sbb memang dah rancang dah..tunggu hari jer......

Tak Sabar Rasanya.......


Aku nie memnag tak sabar nak tunggu kedatangan pelajar baru ke kolej aku pada sabtu nie....ramai gak yang akan mendaftarkan diri pada hari tersebut....mula2 aku nie malas arr nak join sebab kena keje lak hari sabtu...dah arr tu dr pg sampai petang.....tetapi biler dengar ganjaran nya...hehehheheh...aku ader tanduk kejap arrr...bukan duit tau....idak arr macam tuu..kami diberikan cuti penuh pada hari2 biasa yaknie..isnin hingga jumaat...pilih jer hari yang beruah itu...huhuhu...bestnyer......so aku pun merelakan diri aku tuk bekerja pada hari tersebut....nak di jadikan citer lak..aku nie idak arrr inform asben aku..bukan aper...sbb dia takder lah plak cakap kalau2 ader program...atau ada golf tournament...so aku assume jer yang asben aku nie tak keje arrrr....ku sangka panas sampai ke petang rupanya gerimis di tengahhari...tu arrr moral of d story jangan nak assume jerr..asben aku ader tournamnet golf ari sabtu kat pee dee....dah lerr aku pening sapa nakjaga anak aku nie....mana taknyer..aku tak pernah antar anak aku ari sabtu kat umah baby sitter..yerlah...anak aku dah arr dr g sampai petang kat sana jer...cian lak anak aku kalau ari sabtu pun kena duk umah pngasuh....nak tak nak asben aku memang kena jaga anak.....heheheeh...tapi yang tak bestnyer aku tak leh arr nak g swimming kat cheras ari sabtu nie....so postpond ari ahad baru leh piiii...itu wajib sbb xtvt aku n family aku masa cuti.....

Buzy Week

Keje..keje...keje....itulah tugas seorang pengajar yang non stop kebiziannya....biler pikir balik...pagi sampai petang habis kat kelas...pastu balik umah plak ngan tugasan di rumah..uruskan anak dara aku yang sorang nie...masa biler ler nak relax?alahai...masa tdo ler br relax ckit tapi walau macam manapun....dalam kepala macam2 yang pikir...so susah jugak arrrr....tambahan plak sekarang nie tgh nak uruskan kemasukan pelajar baru..jadi hari2 tu asyik ada meeting jer....pening2......

Wednesday, June 10, 2009

Kahwin..kahwin...

Alhamdulillahj....syukur nikmat bila adik aku rosemaria telah selamat menjadi isteri kepada amiron..pada 5.6.09 jam 2.45petang di masjid tanjumg minyak....hmmm majlis berjalan ngan lancar walaupun pengantin laki terpaksa 2 kali lafaz...sebab nafas tak cukupo tu sebut mas kawin...kui..kui..kui...gabra tau....walaupun aku dulu asben aku kena sebut 2 kali gak..heheheheh...ok arrr tu...nasib baik tak kena simbah ngan air achaq..(ckp org utara)...hantaran dr pihak lelaki sembilan dulang dan di balas 13 dulang dr pihak pompuan....hmmm..hantaran tu plak sumer hasil kerja tanagn aku yang sememamnya kreatif...so sesapa nak tempah meh ler.....harga berpatutan....siap promote lagi...abih jer majlis nikah. malam tu plak kami adakan doa selamat cikit ler...supaya rumahtangga yang di bina akan kekal selamanya ..insyaallah....


hantaran hasil kerja tangan ku sendiri

hantaran dari pihak perempuan
wajah tenang pengantin perempuan


alhamdulillah....telah selamat bergelar suami isteri...



penyerahan mas kahwin...


Sabtu 6.6.09 adalah majlis persandingan di pihak pompuan yang diadakan di Taman Rambai Utama Melaka...ramai gak ler jemputan yang hadir....yang kami sumer terkezut tahap babas nya....sebelum majlis persandingan...hujan turun selebat-lebatnya....memang kami sumer dah risau....yer lah sbb masa tu melaka dah bper hari tak hujan ..tup..tup..tup..hujan mmg lebat gler...sampai kami dah siap campak baju pengantin pompuan atas bumbung umah..(kepercayaan org2 tua)...tapi takdir tetap hujan gak..nak tak nak kiter kena arr trima....alhamdulillah..hujan rahmat ...tepat jam 1130pg..langit dah kembali cerah n matahari telah menunjukkan sinarnya.....so majlis pada hari itu berjalan ngan lancar jugak arrr...pengantin laki tiba pada kul 1.30ptg....berarak di iringi paluan kompang dari sekolah tunas bakti melaka......apa lagi..posing time.......

alahai....conoknya jadi pengantin nie...



hmmm...mcm artis lah plak....


keluarga pengantin pompuan.....

berarak ke umah pengantin lelaki....
Ahad 7.6.09 adalah majlis bertandnag di pihak lelaki ler plak....so sibuk ler jugak...bkn apa umah dah selesai kemas....so kira tdo lena arr...lepas tu kami g bertandang 5 keta dr pihak pompuan...idak arr jauh sangat..cam aku ngan asben aku arrr 5 minit perjalanan jer....hehehehe...senang skit kawin dekat nie..toksah pening kapla nak balik kg amik turn raya.....so tema belah lelaki warna merah.so aku jer yg ikut tema...yang lain tak ikut pun.....hmmm..nasib baik arr tak hujan....mcm semalam...kalu tak mmg haru ler jugak....anyway kami sekeluarga doakan agar maya n miron bahagis hingga ke hujung nyawa....adat pasangan berkahwin...ada dugaan yang penting sabar.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails