KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Tuesday, September 28, 2010

gathering

Salam ptg selasa...ok nie citer gathering yang baru2 nie...ok kami sumer dah plak nak buat gathering nie since 2 bulan yang lalu...almaklumlah..bukan sumer ada di malaysia..some of us still in saudi...so agak susah ler...so sbb dah lama tak jumpa kengkawan,,kan may ting agreed to organise the open house...so last nyer confirmation...aderlah yang bg responb kat may ting..ibu dini tentu ler pegi sebab bukan selalu nak buat,,,so plan kul 12 tgh hari 26 Sept 2010..tepat jam 12 tgh hari ibu dini n mr hubby dah sampai...so kiranya kami org first arr sampai di sana...sbb x nak balik lewat nak pusing balik kl takut jam...sebab tu kene awal...hampir sejam setengah menanti..july, azilah sampai...di ikuti plak ngan nabima n kak vijay...so jam dah tunjuk kul 3.30 ptg..ibu dini kena arr beransur pulang sbb esok pagi mr hubby nak ke sarawak...n on the way balik..singgah puchong plak raya di rumah cousin ibu dini...3 keping gambar mini gathering group 2/97....


tgh bizi amik posisi\


belum ready lagi lah...

say cheese................



Photobucket


Kisah di sebalik swimming pool

Salam bertemu lagi...ok nie ibu dini nak citer skett kisah di sebalik tajuk di atas...bukan apa time nie kami baru jer sudah bekfast...so bawa arr dini g pool side saja arr...lagipun mmg dah prepare dini hyer swimming suit sblm dtg...so dini punyer lah tak sabar nak amsuk lam kolam..sampai x sempat nak pakai swimming suit dia..teruk betul anak dara ibu dini nie...so lepas tukar baju...dini pun sibuk arr dok kat tepi kolam sambil dok main2 air...ntah mcm mn..ader ler sekumpulan anak2 dara terjun dlm kolam sma sambil dok amik gambar sesama mereka...masa tu ibu dini n mr hubby dok kat tepi kerusi sambil perhatikan dini..ntah mcm mn..tetiba tgk dini x der...mr hubby terkejut sbb dini dah jatuh dalam kolam...apa lagi ibu dini terus terjun amik dini...nasuzubillah..hati masa tu takut gak..tapi biler tgk dini...dia tgh dok mengibas2 kan kaki nak naik ke permukaan..tapi sbb dia jatuh kepala dulu..agak susah tuk dia naik..alhamdulillah..sib baik ler x der apa2...risau gak..naik atas ibu dini paksa dini muntah tuk keluarkan aor kolam yang dia tertelan tadi..yang herannya..mmg tak dengar bunyi gedebussshhh...sbb budak2 pompuan yang dok mandi dekat ngan dia pun x perasan....apa2pun ini satu pengajaran tuk ibu dini supaya sentiasa awasi dini sbb budak2 dia punya tindak tanduk unpredictable...alhamdulillah dini ok...dan selamat semuanya....

she's so sweet....

leganya dah tukar baju....

alahai..takutnyer ibu pegang..bek nangis...hahahhaah..cian ibu

sebaik diselmatkan dari tenggelam......merajuk arr nie...

masamnyer muka dini.....



Photobucket

Emperor Hotel Melaka

Assalamualaikum....lambat skett nak update blog arini sebab arinie ibu dini amat lah bizi..tambahan pula dini x berapa sihat..jadi arini ibu dini still lagi cuti tuk menjaga dini....bukan x nak antar nursery..takut nanti berjangkit plak kat budak2 lain...
ok nak sambung balik citer...mingg lepas ibu dini ke melaka sebab ari ahad ada gathering ngan kengkawan amsa belajar dulu..so ibu dini g sana ari sabtu so kami check in hotel elr sbb x nak susahkan adik ibu dini..so baik arr tdo hotel..lagipun nak bw dini g pool..heheh dah lama tak swimming...so kami sampai melaka lebih kurang jam 4 ptg..terus check in kat Emperer Hotel Jalan Munshi Abdullah....
so sempat ler ibu dini snap 2-3 keping gambar bilik tuuu...layan jer lah yyer...sebab pasnie ada citer lain lagi...

dini tgh check .......

meja tulis......nice view...
toilet......


Photobucket

Monday, September 27, 2010

tarikh yang ku kenang...

Assalamualaikum....hari ini membuatkan ibu di terkenang kerana setiap kali datang 27 September....ibu dini sentiasa akan menghubungi insan tersayang untuk ucapkan selamat hari ulangtahun...tak kira lah usia ke berapa kerana ianya tarikh ulangtahun insan yang amat ibu dini kasihi dan sayangi..iaitu tarikh ulangtahun kelahiran arwah mak ibu dini...sekiranya massih ada hayanya..hari ini genaplah usia arwah mak ibu dini 55 tahun...tapi siapa kita nak lawan kehendakNya...kerana dari Nya kita datang dan kepadaNya juga kita kembali....arwah mak ibu dini telah menyahut seruan Ilahi tanggal 20 Januari 2010 itu adalah satu tarikh yang akan kami eknang buat selamanya....
dulu setiap tahun..selalu cakap ngan arwah mak...selamat hari lahir mak, semoga panjang usia dan di banyakkan rezki...kami sayang mak... tapi kini....buat arwah mak..along sedekahkan al-fatihah dan mendoakan agar arwah mak sentiasa tenang di sana dan sentiasa di limpahi rahmat oleh Allah SWT dan di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman....amin..Al Fatihah....

antara gambar kenangan dengan arwah mak ibu dini

besarnyer lilin...sebab orng yang nak tiup pun

kek yang di potong bersama abah n adik ipar..sebab share tarikh yang sama

inilah antara kenangan yang sentiasa berada di hati sanubari ibu dini dan adik2 yang lain...semoga arwah mak ibu dini tennag di alam sana....aminnn.....
buat arwah mak...along rindukan mak......tapi along tahu...Allah lebih sayangkan mak...along redha dengan keadaan ini....apa2pun..doa along sentiasa untuk mak....



Photobucket

JAMUAN RAYA D OPIS...

Salam pagi isnin bersamaan 18 Syawal...masih ramai lagi di luar sana yang mengambil peluang ini untuk mengadakan rumah terbuka....menjemput teman2 hadir ke rumah..dan tak lupa juga yang masih ramai lagi menunggu jemputan ke rumah terbuka..tak kisah ler yang mana satu pun..yang penting rumah terbuka mesti mau pegi punya....salah satu nya adalah ibu dini sendiri yang masih lagi bertandang ke rumah2 terbuka yang di anjurkan...salah satunya adalah di pejabat ibu dini sendiri di mana kami adakan pot luck tuk jamuan raya baru2 nie...so ibu dini merancang buat home made chocolate..alhamdulillah...siap gak walaupun buat lewat..apappun kami semua gembira pada jamuan tersebut kerana kerjasama yang di berikan oleh semua dalam menyediakan juadah yang menarik....alhamdulillah syikur ke hadrat ilahi di atas kelancaran majlis tersebut.........so di bawah nie ibu dini letak ler skett pic tuk tatapan anda semua.....

ngan teman2...

ngan boss sekali....

ngan big boss...

ngan kengkawan

ngan sebahagian teman2 opis



Photobucket

Tuesday, September 21, 2010

Dah Masuk Opis

Salam tgh hari selasa....hmm dah lama rupanya ibu dini tak masuk opis...bukan apa seperti yang semua tahu ibu dini amik unpaid leave sepanjang ramadhan yang lalu kerana menjalan kan bisnes kuih raya dan campur pulak ngan bisnes vantage..alhamdulillah...mmg meriah ler...so biler dah lama tak masuk opis nie..dia jadi konpius ler plak...sbb dah lama tak masuk...mcm org baru mula2 arr masuk opis nie....heheheh so nak di jadikan citer..arini ibu dini ada meeting ler plak..so ntah camner kene lah plak jadi tukang catit minute mesyuarat....hhuhuu..panjang nyer meeting...mana tak nyer...bos dah pilih so nak tak nak kene arr buat....so harap2 jer lah ibu dini boleh buat ngan baik...ok lah ibu dini kene stop dulu sebab nak g sembahyang jap pastu nak terus masuk bilik meeting...so ari khamis ada buat jamuan raya ..kene arr masak sbb buat pot luck..so ader lah surprise skett tuk ari khamis nie...ok lah nnati ibu dini citer lagi apa yang baru ok....byee...




Photobucket

Sunday, September 19, 2010

Biler jumpa kawan lama

Salam pagi sumer....seronok pulak biler ada jer cerita yang nak ibu dini storykan di sini..bukan apa..sbb raya tahun nie ibu dini sempat jumpa ngan kawan baik bu dini sejak di tingkatan 2 lagi sapa lagi kalau buka ina....huhuhuhu..mmg best jumpa ina..walaupaun sekejap..jerk..tapi mmg berbaloi..sebab lepas nie kami akan jauh balik..mana tak ibu dini akna kembal ke kuala lupmpur dan kawan baik ibu dini akan pulang semula ke kelantan...so nak tak nak sedih gak ler nak pisah...nak tahu kenapa adernya pertemuan itu?hahahha..raya rayajugak..tapi alhamdulillah bisnes ibu dini jalan jugak..raya pertama jer ibu dini dah menjual barang ngan nila RM 1000. so berbaloi ler...tu reaya pertama..raya kedua plak..ada lagi..hahahaha..ini sumer rezeki...kawan baik ibu dini amik barang dario stock ibu dini tuk di jual..so dah alang2 jumpa ...buat ler bisnes..betul tak..so nie lah kenangan yang sempat ibu dini rakamkan sepanjang pertemuan itu...so layan jer lah gambar nie ok!!!!

dulu kecik jer saiz kami..sekarang....tgk jer lah toksah sebut noh...

hmmmm..kawan lama ku ..ina..

apapun kami ibu vogue tau..



Photobucket

Saturday, September 18, 2010

RAYA 2010

Salam aidilfitri buat semua teman2 bloggers ibu dini....hampir 2 minggu ibu dini tidak online kerana bizi ngan bisnes yang ibu dini jalankan...
alhamdulillah akhirnya dapatlah ibu dini meluangkan sedikit masa tuk menwar-warkan cerita terbaru sepanjang ibu dini menyepikan diri....
ok sempena 1 syawal nie..ibu dini macam biasa sambut raya di Kamunting Taiping sebab org tua ibu dini dan juga keluarga mertua di Kamunting jer...so sennag ler nak balik raya.....
Thun nie merupakan tahun pertama ibu dini dan adik2 menyambut aidilfitri tanpa insan yang bernama ibu..mmg terasa teramat sangat....ntah ler..semangat nak raya tak sama seperti tahun2 yang lepas...banyak betul dugaan yang berlaku dalam family ibu dini...sejak tiada arwah mak ibu dini...walau apapun ibu dini respect kat abah sebab abah ibu dini cool ajer...mmg kami tau abah sedih sebab selalu tiap2 tahun abah akan duduk di kerusi bersama arwah mak menunngu anak2 menghulurkan salam kemaafan.....tapi tidak akan
ada lagi susana seperti itu.....so pagi raya..macam biasa mr hubby bersiap2 tuk menunaikan solat sunat hari raya...


Hmm tgh mengemaskinikan sampin

abah ngan anak menantu sempat bergambar sebelum menunaikan solat sunat aidilfitri
inilah satu2nya gambar
ibu dini n mr hubby di pagi raya...


yang paling sedih sekali masa time bersalaman ngan abah....masa tu sumer mengalirkan airmata..tak kira arr anak ke menantu ke..sumer menangis...sedih sangat....selesai jer bersalam salaman..kami sumer menuju ke pusara arwah mak ibu dini...kami sumer sedkahkan ayat2 suci al quran dan juga menyiram pusara arwah mak ibu dini dan menabur bunga rampai..di pusara

beberapa keping gambar di pagi raya

selesai jer menzirahi pusara..ibu dini pergi bermaaf maafan di rumah mentua plak n then terus jer menziarahi saudara mara belah arwah mak ibu dini...biasanya kami akan kerumah mak long di simpang dan selesai jer beraya ngan sanak saudara di sana,,kami pun terus ke kampung abah di terong.......
balik dari terong jam 4ptg...ibu dini terus balik ke rumah mertua sebab nak beraya ngan keluraga belah mr hubby plak..so kami sumer ke rumah mak ngah di began serai...sebab esok pagi lak nak ke rumah paklong di bruas....huhuhuhu...penat mmg penat tapi inilahmasanya kami sumer berjumpa sanak saudara....
yang bestnyer biler beraya di umah pak long di bruas..kami sumer tak masuk dalam umah pun..masing2 lepak kat luar jerk..dok bawah pokok...ahahahha..so masa kat bawah pokok nie lah amcam2 ragam budak2 nie buat..ader yang berebut2 nak naik buai..naik kuda....so malas nak citer banyak2...layan jer lah gambar nie yer....


anak menantu ngan mak mertua




ok dah abih dah citer ibu dini sepnajang raya petama dan kedua.....


Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails