KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Sunday, August 29, 2010

Hasil Gubahan Dari Ibu Dini

Salam tgh hari...ok takj nak citer panjang sbb n3 kali nie ibu dini nak share skett ttg kebolehan ibu din i mengubah bunga sempena raya yang hampir tiba..so nak tgk hasiol nyer...scroll ler sampai abis yerk....nak beli siap dah tak berbaloi..so balik gubah sendiri leboih puas hati...hmm so inilah hasil kerja tangan ibu dini..............

Cantik tak gubahan ibu dini?

Nampak berseri di atas meja makan

Dari sudut lain plak....

Sebahagian koleksi vantage yang ibu dini gunakan




Photobucket

Saturday, August 28, 2010

Menu lagi

Salam pagi sabtu..nie n3 tertunggak yang ibu dini nak sharew ngan anda semua..n3 nie sepatutnya di masukkan lebih awal lagi..namun bz yang amat teruk n ketara..maka jadi arr late n3 hahahhah...how ever it is...ibu dini still amik gambar menu sbb ini jer citer yang boelh di warwarkan di sini...almaklum arr bulan posa rajin skett memasak...
wlaupun dok bizi ngan kuih raya,menu tuk berbuka pasti ibu dini cuba sedaya usaha tuk sediakan sbb nak beli pun x berbaloi...hehehhe
so di atas kerajinan ibu dini itu..maka terhasil lah..masak lemak cili api pucuk ubi ngan petai, masak taucu n popiah goreng...so enjoy arr yerk...nak bg resepi x beper pandai..sbb ibu dini nie main campak2 jerk...ekekke..jgn marah yerk...

Masak taucu

Masak lemak cili api pucuk ubi ngan petai

popiah goreng



Photobucket

Friday, August 27, 2010

Menu lagi

Salam pagi jumaat..hmmm dah 2 hari ibu dini tak sempat nak uodate crita terbaru..ini kerana ibu dini begitu sibuk menyiapkan tempahan kuih raya dan alhamdulillah..ibu dini baru sahaja selesai menyiapkan tempahan kuih raya...alhamdulillah sbb lps nie ibu dini boleh arr concentrate ngan assignment plak..huhhu
ok nie kira n3 tertunggak arr nie sbb ari tu masak tapi tak smepat nak update post...sbb ibu dini bz ngan oven di dapur....kebetulan adik ibu dini datang daro taiping./..so ibu dini minta bantua n dia lah tuk membantu ibu dini..alhamdulillah ayah ibu dini memberi keizininan tuk adik ibu dini stay ngan ibu dini tuk seminggu...
so menu kali nie..adik ibu dini yang amsak..sbb ibu dini suh dia masaak ayam masak kicap..ada ikan..so adik ibu dini pun buat ler ikan kukus air asam..hnmm mmg menjilat jari..sebab bulan posa nie masak simple lagi bagus...n naik selera...pastu dia beli sayur sawi...goreng ngan sos tiram jerk..dah selesai....cukup time berbuka..erk..kenyang kami sumer..ehhehhe

Masak kicap ayam

ikan kukus air asam

sawi goreng sos tiram



Photobucket


Tuesday, August 24, 2010

Juadah berbuka yang simple

Tetiba ibu dini dok termenung...dok pikir menu apa ler nak masak nie...bukan apa...biler ari2 dok memasak...sampai lupa dah nak masak apa dah...hari2 call mr hubby tanya nak amsak apa yerk?hehehehh..mr hubby ibu dini nie tak kisah sangat nak masak apa...yang penting masak n mesti ader nasi....tak kisah arr lauk apa yang ibu dini nak masak...event ikan kering pun mr hubby makan...hmmm itu lah mr hubby...so kebetulan sabtu lepas gi pasar tani kat setiawangsa...so beli ler ikan jenahak....udang skett...yang penting petai kena ader sbb ibu dini suka buat sambal tumis udang ngan petai...ntah camner terpikir nak buat gulai ikan jenahak...kepala ikan tuu..hmmm..peveret mr hubby ngan adik ibu dini...ayah dini nyer peveret sama ...so buat ler...padahal makan 3 org jerk..tak kisah sbb selebihnya simpan tuk sahur esok pagi...hehehehh...nasi pun ibu dini letak xtra...sbb sahur tak yah kelam kabut nak masak nasi kalau tetiba terlewat bangun...hehehhe....so kalau nak rasa kari kepala ikan jenahak nie meh ler umah ibu dini....ok...enjoy...n selamat berbuka.....

kari kepala ikan jenahak

sambal udang petai

Photobucket

Dini dah pandai posing

Salam ptg selasa dari ibu dini..nie n3 tertunggaj yang ibu dini nak share ngan anda sumer...bukan apa lately nie ibu dini perhatikan yang dini cukup suker ngadap kamera..heheh best plak tgk biler dia suker senyum gatal..hahahha.,....mana tak nya dia senyum sampai senget mulut2 tu...konon2 nak cover cantik arr tuuu...hehehe..pastu biler ibu dini dah selesai snap gambar dia..dia akan tanya ..ibu antik tak?ehehheh so layan jer lah anak dara ibu dini nie nak buat mcm mn...dah mmg dia suker...manja dia telah terlampau..aduishh..sampai pening kepala ibu dini n mr hubby..biler pakai baju cantik jerk..mula arr bertanya...hahahahah...apa2 pun ibu dini syukur kerana dini membesar sebagai seorang anak yang cerdas, bijak dan juga mulut becok...hahahah...mulut dia kalau diam biler dini tdo.
hahaha once dia buka mata...ayah ana?ayah ana?...itu ler yang akan dia tanya......dah ler biler nangis jerk...dia ckp ayah buat..ayah buat...hahhaha...itu ler yang ader kat mulut dia....pastu kalau mr hubby tanya lak...dia akan jawab...huhuhu..ibu buat..ibu buat...pastu siap cakap...."amboooooooi tuuu"..tangan tepuk...konon2nya marah arr tuuuu...apa2pun itulah keletah ibu dini yang paling ibu dini suka.....

Dah mula lah nak suh ibu dini amik gambar...


Dalam bilik pun jadik jugak

Senyum mulut senget..trademark dini tuuu

botol susu yang tak boleh dipisah kan dari dini

Macam orang besar dini pegang barang tuu...


Photobucket

Monday, August 23, 2010

Malasnya arin ie...

Salam ptg...hmm arinie tetiba ibu dini terasa malas sangat nak update blog..ntah ler kenapa tetiba terasa mcm tuu....so ibu dini pun dok ler melepek jer lah kat omah...tambaha pulak dini tak nak gi skoll..dah sampai depan skoll dia x nak masuk..aduishhh..tak ke terasa nak belasah hehehehe...b ertuah betul anak ibu dini nie..hmm tak kisah ler..so lepak ler kejap ngan teacher dia kat skoll...tanya pasal dini nyer perangai kat skoll...adakah kuat nangis ke? hmmm...sekarang nie dini kerap meragam n kalau nangis cam orang kena telan speaker...dia akan jerit...aduishhh..satu bangunan boleh dengar suara dia...
apapun yang paling best...dini still slamber jerk..dengan muka x bersalah...amin cikgu dia n terus peluk ibu dini n siap ajak ibu dini naik keta...hahahah..adusss...bertuahn yer si kecik ibu dini nie...lps tu balik umah jerk....bagi dia masuk dalam buai n tdo ler si ekcil tu..ngan botol susu yang x lekang dari mulut.....so sennag ler ibu dini nak mengemas umah...heheheh...so time tu kemas umah ler.....
pastu sambil2 tu masak n sipakan ler plak juadah tuk berbuka puasa...arinie masak simple jerk masak kari ikan jenahak, kacang botol goreng udang kering n ikan belah belakang....simple jerk..sebab x der idea nka masak apa...tappi malas gak nak snap gambar.apa2pun...nanti ibu dini cuba ler upload gambar yang patut...ok so tunggu!!!!!!!!!!!



Photobucket

Sunday, August 22, 2010

Hadiah dah sampai

Salam ahad...tadi dok tgk shout box ..nampak ifa buat satu N3 tuk ibu dini...bukan apa..ifa merupakan salah seorang pemenang contest posing paling cun...so ibu dini pun pos ler hadiah tu sbb dah tertunggak hampir sebulan ler..heheheh..mintak maaf yer sumer n ibu dini harap uols sumer suka hadiah dari ibu dini yang tak seberapa tu...sebagai tanda mulanya persahabatan kita di alam maya ini....

nak tgk apa yg ifa dapat????
KLIK sini ok...

Photobucket

Rajinnya Dini


Salam petang dari ibu dini..hmm 2 hari x update citer sbb jumaat yang lalu ayah saudara ibu dini telah ke Rahmatullah tepat jam 1350ptg....semoga arwah sentiasa di rahmati Allah dsan di tempatkan di kalngan orang2 yang beriman.....
Al Fatihah....

ok hmm arinie ibu dini perhatikan nur dini agak lasak sejak 2 menjak nie n gemar mengemas aka memunggah..mn taknyer..ibu dini tgh dok landing tgk tv ngan mr hubby...dini senyap jer dok kat satu sudut..nak tau dini buat apa? hmm apa lagi...dia sibuk memunggah smua dvd magic english dia...siap mengira tu.hmmm patut arr dia dok senyap jerk..rupa2nya ada keje yang dia sibuk buat...malas nak ckp apa..amik jerk kamera..terus snap gambar2 nie..hahahha,,,sabar jer lah..penat mengemas pun tak abis lagi..dah dia memunggah lagi..apa2 pun jgn nangis sudah ler..hahaah...ok lah short story jer arinie...nak bersiap ke majlis buka posa si rumah jiran ibu dini...nanti jumpa lagi n selamat berbuka....


Photobucket

Friday, August 20, 2010

Akhirnya, Terlaksana juga....

Salam pagi Jumaat..alhamdulillah..selesai semuanya kerana ibu dini telah siap membungkus dan juga mengepos hadiah2 yang di menangi oleh pemenang peraduan GA ibu dini...bagi yang memenangi peraduan contest posing paling cun...ibu dini mohon maaf di atas kelewatan mengepos hadiah kerana kebizian ibu dini menyiapkan tempahan kuih raya dan juga barang2 tuypperware yang kengkawan ibu dini order....so diatas kelewatan itulah ..semalam walaupun demam, ibu dini emngagahkan diri tuk membungkus semua hadiah dan pagi tadi ibu dini telah berjaya membuat pos alju tuk kesemua barang2 tersebut...ibu dini harap..biler dah dapat hadiah tu..buat elr satu n3 tuk ibu dini terjah yerk..heheheh syukur sesangat dengan contset GA ini, ibu dini dah tambah ramai kenalan....n harap2 masih ader lagi yang sudi support bisnes tupperware brand ibu dini kerana setiap barang akan di berikan disakun dari 10-15% untuk setipa barang terpilih dan juga bayaran ansuran di terima untuk selected items... ok lah x nak citer panjang2...nie lah ahdiah yang telah siap di balut dan di poskan tadi....Tungguuuuuuu di epan pintu umah masing2 yerk

Hadiah Contest Posing paling Cun

Hadiah Contest I lUv Tupperware brand




Photobucket

Wednesday, August 18, 2010

Menu HarI RabU


Salam petang Rabu....a;hamdulillah dah seminggu umat islam berpuasa ...syukur sangat kerana tahun nei ibu dini sentiasa penuh berbuka puasa ngan mr hubby....hmm arinie menu utama cam biasa arr nasi , masak taucu ikan kembung, masak lemak petola....arinie kebetulan kawan lama nak datang...so ibu dini pun tambah ler kuew teow goreng...kuih arini beli kuih popiah basah n goreng..beli skett jerk..nak mkn pun x ramai...ntah mcm mn ibu dini teringin nak makan cendol...so buat jer lah...rasanya tak tahu ler camner...sbb bulan posa..yang penting sedap ikut mulut ibu dini n mr hubby ok ler....so boleh ler bertukar2 resepi ngan jenjiran..alah..bukan nya ramai pun jiran...4 pintu umah jerk..termasuk umah ibu dini.....
ok lah..sbb dah nak amsuk waktu...ibu dini ucapkan selamat berbuka puasa n yang paling penting jangan lupa pegi terawih......jumpa lagi....


Photobucket

Tuesday, August 17, 2010

I Luv TupperwareBrand Result Dah kuar

Salam semua...brita hangat nak bagi tahu...keputusan I luv Tupperwarebrand nya dah kuar n pemenang pun dah di umumkan...nak tahu lebih lanjut



Photobucket

Beef Lasagna


Salam malam Selasa....hmmm alhamdulillah dah kenyang dah lps buka posa tadi..hmm arinie ibu dini masak simple jerk..buat gulai udang ngan kacang, sayur campur goreng n ikan goreng...hmmyang best nya..arinie tetiba teringin nak makan lasagna....so smlm dah beli baha2 dia...hmm tinggal nak buat jer lah....heheeh...mr hubby terkezut tgk ...mula2 ckp nak buat ebgedil...tapi terjadi lasagna plak...mungkin begedil menu tuk esok plak kot...hahahhaha...so nie lah hasil lasagna ibu dini...hmmm boleh ler tuk makan sefamily...



Photobucket

Monday, August 16, 2010

Blueberry Muffin


Salam petang isnin..hmm tinggal beberapa jam jerk lagi nak buka puasa..tak tahu nak buat apa ptg nie...so masuk dapur tgk ader bahan2 tuk wat muffin...so membizikan diri kejap ngan oven...hahahaha...akhirnya tewrhasillah blueberry muffin nie tuk di makan ketika waktu berbuka nanti...alhamdulillah..rezeki nie ibu dini share ngan jiran2 ibu dini....so meh jemput mai umah ibu dini tuk nikmati keenakan blueberry muffin nie....
selamat berbuka dari ibu dini dan family....



Photobucket

moment with newborn baby contest



salam...ibu dini dok blogwalking tadi jumpa satu contest ..hmm menarik gak... ok contest nie di anjurkan oleh Mrs Simplicity....contest nie ttg moment with newborn baby contest...
maka ibu dini pun join n tingat gambar nie cute sgt.....

Nama: Nur Dini Qistina Ahmad Rosdi
Tarikh Lahir: 31 Julyt 2008
Umur : 3 hours after burth
Berat Semasa Lahir: 2.5 kg
Nama Ibu: Rosmaniza Abd Rani
Email: niezaabadi@yahoo.com.my
Cerita di sebaliknya: Time nie dini baru jer di kelilingi oleh all the sedara mara...n then agaknya sumer org tgh bising..dini suruh mereka semua senyap..sbb tu dia tunjuk isyarat,,,Syyyyyy..jgn bising...baby lain nak tdo..cute sgt...




Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails