KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Saturday, July 31, 2010

i lUv TuppErwAre BranD!!!!

Banner

Contest yg ibu dini anjurkan ini adalah sempena promosi tupperware di bulan ramadan yg bakal tiba x lm lagi...
apa yg perlu anda buat adlh....
  • buat st n3 tuk promote tupperware brand ibu dini dan lengkapkan slogan sy nak mng hadiah set ramadan kerana..................(tidak mlbihi 20 perkataan)
  • copy banner di atas n ltk dlm n3 anda
  • jd follower ibu dini dan juga tupperwarebrandibudini
  • ltk banner di sidebar blog ceritera ibu dini & tupperwarebrandibudini
  • ltk link anda di kedua2 blog...sng ibu dini nak judge
  • tarikh tutup 31 julai 2010
  • pemenang akan di pilih melalui cabutan bertuah oleh Nur Dini Qistina & mr Hubby
  • 1 ramadan set menanti anda

2 pemenang sguhati akan dipilih (adiah blm di tentukan lagi)



nukilan Ibu Dini
Photobucket

Anna's Birthday GA!


Salam gud mowning...ok ibu dini dapat tag dr ifa....
ok GA nie organized by
sis anna...

konferm for her's besday
ok..anna...ibu dini wish u hepi besday...
may god always bless u...
most important thing...looks young sokmo!!!
ibu dini tag kat nur_eimi





Photobucket

Keputusan GA posing paling cun

Salam gud mowning
ibu dini baru jerk menyiapkan nombor2 tuk cabutan bg GA posing paling cun...
so insyaallah..ptg nie ibu dini suh dini buat cabutan n keputusan korang sumer boleh dapat tgk esok ptg..insyaallah.....mkin byk cabutan yang akan di buat oleh dini
tunggu yerk...
nombor yang siap di tulis...
who's the lucky person....





Photobucket

Thursday, July 29, 2010

Lucky Draw: Who's The Lucky One


salam.... ok ibu dini dpt tag dr ifa..so ibu dini pun join ler lucky draw yg di organized oleh
nurul

ibu dini tag kan kepada...
noei
mama gee
ctnurkhijah
mami hiro
mama lyna




Photobucket

Wednesday, July 28, 2010

:. Kontest .. Aku Punya Bear .:


aloooo
ok ibu dini join contest lagi nie...hehehhehehe
ok contest nie di anjurkan oleh
cik noie...

oleh kerna hadiahnyer n syarat yang di kenakan pun senang..maka dgn berbersa hati ibu dini pun join ler...
nie kerna tedy bear tu comel sgt n boleh di berikan ekpada si comel dini
buat noei..nama yg sesuai tuk teddy bear tu adlah ...
DOTTIE...
ini kerna crita dottie sdg hangat di tayangkan..maka sesuailah ngan si tedy nie....

ok ibu dinik
nak tag contest nie tuk...
ifa n mamalyna




Photobucket

LUCKY DRAW@ CERITA- CERITI IBU AYRA


sALam ceria....another contest ibu dini joined...ok this contest organized
by ibu ayra...
n this contest is about our opinion, comment or new idea about ibu ayra blogg...
ok ibu dini opinion about ibu ayra blog is...this blog si interesting and at the same time ibu ayra inspired ibu dini to have a brilliants ideas how to encouraged people knows our blogg..for what ibu dini seen is...most of the followers or bloggers like to put ibu ayra blog in their blogslist...
so, for ibu ayra...keep it up..and hope we will be a gud fren for the future event we don't know each other...

for those people or bloggers who want to join the contest....
kindly CLICK Here...

this is the FM will be given by ibu ayra for d contest...






Photobucket

Setinggi manakah kesabaranku....

Salam semua...sejak dua menjak nie...ibu dini perasan yang ibu dini nya tahap kesabaran telah hilang sedikit ...ntah ler kenapa jadi camnie...
ibu dini pun tak tahu...

nak di jadikan cerita...dengan keadaan dini yang semakin membesar dan lasak...lepas tu plak si kecil dini sekarang asyik nak meragam jerk bila ngan ibu dini..mula2 rasa geram jugak...tak tahulah apa yang di nak..kejap2 nangis...mmg hilang jugak arr sabar ibu dini....walau apapun ibu dini selalu ingatkan diri ibu dini bahawa anak adalah anugerah yang perlu di jaga dan dididik sebaik yang mungkin....
jangan di lempiaskan kemarahan kita pada si anak......

jadi ntah mcm mn kebetulan ..ibu dini terbaca majalah pa & ma...ada pulak tips atasi anak meragam.....jadi dengan berbesar hati ibu dini pun nak share lah skit tips nie dengan anda semua...

1# Muzik
cuba pasangkan algu yang berirama harmoni ataupun anda boleh gunakan nada dering telefon bimbit anda. secara umumnya, si kecil suka kepada bunyi yang pelbagai jenis. dan dalam pada masa itu juga, cuba tarik perhatiannya dengan kad imbasan. pastikan warna kad itu terang . seboleh-bolehnya ungkapkan dengan kata-kata
"ibu sayang...adik"

2# Bekas ajaib
masukkan pelbagai jenis barang mainan si kecil di dalam bekas ajaib...biarkan si kecil memilih mainan kesukaannya. anda pasti gembira melihat si kecil mengerak-gerakkan tangannya untuk mengambil barang kesukaannya..permainan itu mampu merangsang mindanya...

3# Objek Baru
Apabila anda merasakan si ekcil itu telah resah, dan tidak lagi berminat dengan bekas ajaib, ambil objek atau barang mainannya yang baru untuk menarik perhatian si ekcil. berbual-buallah dengan si kecil walaupun si kecil itu tidak memahaminya.malah biarkan si kecil memegang objek yang baru itu...

4# Bunyi & Warna
Bunyi loceng dan warna yang terang mampu merangsang dan menarik perhatian si kecil, barang mainan seakan satu terapi yang baik untuk mengelak si kecil ini meragam. Apabilasi ekcil asyik mengoyangkannya, barang maianan yang emngeluarkan bunyi pasti akan merangsang mindanya untuk fokus dan meneruskan aktiviti tersebut. sekali gus akan membuatkan si kecil berasa tenang.

** di harap sedikit sebanyak tips ini akan membantu anda meguruskan anak yang meragam..kerana ianya membantu ibu dini****






Photobucket

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"



Slm tgh hari....ok ibu dini dpt tahu yg
mama lyna
tgh anjurkan satu GA sempena bulan ramadhan nie...syarat2 yang di nyatakn juga senang dan mudah tuk kita sumer join...

jadi apa lagi..jom kita ramai2 memeriahkan lagi contest oleh
mama lyna....

tarikh tutup 10 august nie....
nak join KLIK sini







Photobucket

nur_eimi Lucky draw...


Gud mowning .... ok ibu dini nak join satu lagi contest yg di anjurkan oleh cik nur nie sempena anniversary blog cik nur yg pertama ok hadiah yang di berikan adlah... senaskah buku masaka dr chef wan..( hmmm..minat2 sbb blh tambah ilmu memasak) n sampul raya dr avon...(blh isi duit raya) so ibu dini nak tag kan kepada semua yg dtg menyinggah di blog ibu dini..ok...



Photobucket

Tuesday, July 27, 2010

Contest Teman Sejati By Emieysandra





Salam pagi...jenjalan lagi pagi nie..ibu dini jumpa lg contest huhuhu..best gler asik join contest jerk...tapi best gak biler ibu dini x der story nak citer...hehheeh ok contest nie di anjurkan oleh si comel..
EMIEYSANDRA
ok kalau nak tau apa yang anda sumer kene buat...nanti terjah jerk blog cik emieysandra...

gambar yang ibu dini pertaruhkan adalah gambar di bawah ini...
ok gambar nie di snap masa tahun 2009..waktu nie kami bertiga g seminar di langkawi...nak tau ke seminar apa? seminar penyusuan ibu...hehehe..pastu biler registeer jerk dia dah siap bag siji n cpd point..hhuhu oleh kerna kami nie pegi berbayar...so kami pun meluangkan waktu tuk bercuti2.sbb ,masa openening ceremony..the speaker siap ckp..kamu sumer datang di sponsor..so kene lah jujur..kami bertiga nie plak datang sbb sponsor sendiri...so kami pun tak ikut sgt kursus tu...nak jadikan citer...kami g ler naik kabel car kat gunung mat cincang..hahahah..mmg besh gler..sbb sambil menyelam minum air...
yang paling penting kami dah dapat cpd point har..har..har...
boleh kot gambar nie kan???????????
so dengan itu ibu dini pun tag kan kepada 2 sahabat ibu dini yang rajin membuat contest sapa lagi kalau bkan
ifa
mama hadif



Photobucket

Contest Aku & Ray Bon !!!


sAlam pgi sumer...ok pagi nie g buat lawatan menegjut...tetiba ternampak n terbaca satu kontest nie..hmmm menarik gak...so apa lgi ibu dini pun join arrr
penganjur nyer sapa lagi kalau bukan cik caer....
so nak tau camner syarat2 nyer..korang terjah jer cik caer punyer blog ok...

so ibu dini pertaruhkan gambar nie..masa nie ibu bdini naik genting ngan mr hubby n dini...so kiranya perst time arr bw dini g jalan2...ibu dini tak pandai nak edit guna photoshope...maka ibu dini antar camnie jer lah...tapi still ada syarat2 yang caer mintak...ok...
maka denagn itu ibu dini berbangga nak tag kan kepada


ifa
mama zharfan


gud luck....





Photobucket

Sunday, July 25, 2010

dini first time naik public transport aka putra

salam ceria buat semua....
ok pg tdi ibu dini n mr hubby bawa dini g taman tasik keramat...hehehehe sj jerk bawa g outing pagi...bkn apa..nnti petang dah penat..sbb esok nak keje...
lps g jalan2 kat taman tasik keramat tu...dini keep on say train....aka putra lrt...
hmmm....masih awal lgi nie..so tentu x bizi kan....
so ibu dini n mr hubby pun apa lagi...
kami bawa dini naik tren darai setiawangsa ke kl central...hahahahahaha..
sampai kl central...perut masing2 dah lapar sbb belum bekperst lagi....
apa lagi..ibu dini belanja mr hubby n dini makan kat
mcdonald for bekperst...

lps abis dah kenyang....kami pun patah balik naik setiawangsa.....
so dini mmg enjoy n eksen tak nak bg kita pegang dia..
sib bek tak jatuh masa tren benti n nak jalan balik
dini..ohh..dini...sib bek ibu n ayah jarang bw naik tren...
hahahahah kalau tak...stu tren dgr suara dini menjerit....

hmmm..ternganga mulut dini naik tren...
hmmm..naper dini x nampak ayah...
ramainyer..org dah turun...
yeyeyeye..dah sampai...





Photobucket

Hepi besday Mr Hubby

Salam ptg ahad....aduishhh penat betul biler baru abis kemas umah..
ok x der nak citer banyak sbb smlm besday my mr hubby...
tapi x der celebrate apa pun..just beli kek jerk n nyanyi kat umah...ahahhahah
anyway yg paling best smlm ibu dini keje...jadi balik keje pun dah dekat kul 145 ptg..alkhamdulillah..mr hubby dah siap masak...
bolehler...dari kami g makan kat luar....kan dah membazir...
hasilnya...tadaaaaaaaaaaaaaaa....
sup chicken ball wit egg
ikan siakap goreng sambal
sayur kobis kicap....
mlm nyer plak kami pi beli durian makan...perghhhh sedap gler babas
sbb isi durian tu cantik sgt....
so layan arr gambar bawah nie yerk


BESDAY CAKE
MR HUBBY CUT THE CAKE WITH DINI
MR HUBBY MASAK ON HIS BESDAY...
SEDAPNYER DURIAN...DAH LAMA TAKMAKAN



Photobucket

Saturday, July 24, 2010

Kaya aku kalau selalu dpat duit free


Salam buat semua pembaca blog ibu dini....
cuba anda bayangkan kalau setiap kali bukak email...anda terima duit mcm nie...so tak yah ler kita bizi nak keje lagi...betul tak???????????

Hello Friend,
I am contacting you in regards to a business transfer of a large sum of money from a dormant account. Though I know that a transaction of this magnitude will make any one apprehensive and worried, but I am assuring you that all will be well at the end of the day

PROPOSITION
I discovered an abandoned sum of US$10,500, 000.00 (Ten Million Five Hundred Thousand Dollars) in an account that belongs to one of our foreign Customers (an American) late George Brumley. This very account has been dormant for some years now. After my investigations, I discovered that the account owner has died since July 2003 with all his family members in a plane crash, Please click this link:
http://www.cnn.com/2003/WORLD/africa/07/20/kenya.crash/index.h tml

Since his death, nobody has come forward to lay claims to this money and recently my bank issued a notice that the account will be declared unserviceable and the funds called to the government treasury since no relative of the deceased customer came up.

In order to avert this negative action, I now seek your permission to have you stand as a next of kin so that funds can be released in your favor as the next of kin.

Please acknowledge receipt of this message in acceptance of our mutual business endeavor by furnishing me with the following if you are willing to work with me Actually.

1. Your full name
2. Postal address
3. Profession
4. Telephone and fax numbers

This information will enable me work on the Deceased account file so as to indicate you as his next of kin after which you will formally apply for the release of the funds as the next of kin to the Deceased customer to this bank I work at. We are going to share the total sum on final conclusion of this project on a 50-50 equal.

If you are truly disposed and capable of handling this, reach me immediately.
Regards,
Wilson Banny







Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails