KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Wednesday, June 30, 2010

Dengan Rasmi Contest GA ibu dini TAMAT

Slmt malam...
dengan rasminya
peraduan GA 1st wedding anniversary ibu dini TAMAT
so last n3 yg ibu dini trima dr fatin...
so nantikan keputusannya esok mlm...ibu dini br jer calling mr hubby tuk konfermkan adiah yg mr hubby nak.....so dah ader keputusan...
2 pemenang akan di umumkan esk mlm...
Siapakah yg bertuah itu????????????????
Jgn lupa terjah N3 ibu dini esok......


nukilan ibu dini
Photobucket

Mcm x cayer jer Ibu Dini menang Ga nie...

Slmt ptg..ibu dini br o9 tiba2 teringat yg Ga My Little Ladies Rack nyer result dh kuar...alhamdulillah..ibu dini salah seorang dr nyer....walaupun mng cabutan yg kelima..ibu dini syukur sgt sbb leh bg shawl tu kat adik ibu dini...so nak tau ibu dini mng yg mn?????
ok nie ibu dini setakan gambar shawl yg ibu dini menang...

Cute sgt.....





nukilan ibu dini

Photobucket

1st WedDiNg AnniverSarY gIvEaway



Salam sejahtera...huhuhu..betul ke nak wat contest nie...ok..oleh kerner nie perst time Ibu Dini nak buat Giveaway sempena weddIng anniVersaRy yg ke 7...maKa ngan itu Ibu Dini menGanjurkan 1st Giveaway nie....sgt simple & mudah (ekekekek)...apa yg Korang kene buat?
#.korang kener arr ikut Ibu Dini Nyer blog...tu mesti tau...(pastu kalau nak delete ke apa ke terpulang kat tuan punyer blog arrr)
#. buat n3 yg simple ttg hadiah ulangtahun yg sesuai tuk Mr HubbY iBu Dini
#. letak Komen serta liNk dia sekali kat IBu dIni nyer n3
#. jgn luPa letak..gambar Diatas di n3 korang n side bar sekali.....
#. Last but N0t Least..tarikh tutup penyertaan adalah pada 30June 2010.
#. Pemenang akan diPiliH olEh My mR huBBy...tgK arr hadiah aper yg dia Nak pIliH..so panDai2 Korang arrr Nak Suggest hadiah nyer..
#. hadiah tuk cOntEst 1st giveaway my anniversary...akan dsediakan oleh My Mr HubbY lepas balik Dr ostrolIa....lg 2 miNggU..so TunGGu...


p/s hadiahnyer mmg menarik..so apa lagi..meh arr join ramai-ramai...

***Nota:***Ini adalah sticky mode n3 kerna n3 sebenar telah di warwarkan pada 22 May 2010

nukilan adiezaqistina
Photobucket

Tuesday, June 29, 2010

Nak percaya ke tidak?


Ini yg ibu dini trima mlm td menerusi email ibu dini..hmm kaya arr ibu dini kalau org tetiba baik hati nak bg duit kat ibu dini walaupun dia x kenal ibu dini..ini email yg ke 5 ibu dini..mengatakan benda yg sama...mcm2 cr yg orang guna tuk tipu orang..so kalau korang dpt email nie....apa yg korang nak buat???????????
jgn jd mata duitan....ahakkss....
Saya Citra Ria dari Indonesia . Saya telah menikah dengan Bapak Edmond Wilson, seorang Insinyur dari Inggris. Kami resmi menikah pada tanggal 10 Oktober 2001. Pada saat itu dia sedang bekerja sebagai karyawan kontrak di SUBSEA,sebuah perusahaan yang bergerak di bidang pengeboran dan saluran pipa minyak, gas dan bahan bakar, berbasis di Singapura. Kontrak kerjanya berakhir pada tahun 2004. Kami lalu pindah di negara asalnya Inggris bersama dengan anak perempuan kami.

Pada tanggal 26 April 2008, kami sekeluarga sedang dalam perjalanan pulang dari pantai. Mobil kami mengalami ban pecah lalu menabrak sebuah tiang listrik. Setir mobil masuk menembus dan melukai dada suami saya. Dia meninggal dunia dalam perjalanan ke Rumah Sakit. Tuhan masih melindungi saya & anak perempuan saya.

Setelah suami saya dimakamkan pada tanggal 10 Juli 2008, keluarganya datang menuntut properti suami saya. Mereka semua mengklaim bahwa saya tidak menikah dengan Bapak Edwond Wilson secara resmi. Saya harus menyerahkan semua rumah dan properti kepada mereka termasuk akses ke semua rekening bank kami dan beliau. Sejak bulan Agustus 2008, kami mengadu ke pengadilan untuk menyelesaikan masalah ini bersama pengacara suami saya. Tapi sejak itu pula tidak ada satu pun yang didapat.

Suami saya memiliki sejumlah uang sebesar US $6,000,000,00. yang disimpan untuk investasi dalam sebuah rekening di Portman Securities beralamatkan di 46 Yeading Fork Hayes, Middlesex , UB4 9DQ , UK . Sampai saat ini tidak ada satu pun anggota keluarganya yang mengetahui keberadaan rekening ini. Hanya saya & pangacara kami yang mengetahui tentang sejumlah uang pada rekening almarhum suami saya ini.
Saya memutuskan untuk menyerahkan semua rumah dan property kepada keluarga suami saya dan mengambil uang di rekening ini untuk kembali ke Negara saya Indonesia bersama anak perempuan saya untuk memulai hidup baru. Dari hasil penelitian saya terhadap uang pada rekening suami saya, ternyata BELUM ditunjukkan ahli waris. Inilah yang menjadi alasan saya untuk mencari orang yang dapat dipercaya agar membantu kami sebagai ahli waris almarhum suami saya Bapak Edmond Wilson. Anda akan mendapatkan uang tersebut untuk ditransfer ke rekening bank anda.

Transaksi ini 100% LEGAL & TIDAK BERESIKO.

Saya akan memberikan Anda semua informasi penting yang diperlukan untuk mengklaim uang ini. Saya yakin kalau Anda tidak akan mengecewakan saya sekarang ataupun di masa yang akan datang.

SAYA MENGHUBUNGI ANDA KARENA YAKIN ANDA TIDAK AKAN SEKALIPUN MENGECEWAKAN SAYA DENGAN MENGAMBIL SEMUA UANG TERSEBUT UNTUK REKENING ANDA SAJA. SAYA AKAN MEMBERIKAN SEMUA INFORMASI YANG DIPERLUKAN UNTUK MENGKLAIM UANG INI. TOLONG JAGA INI SEBAGAI KEPERCAYAAN YANG SAYA BERIKAN KEPADA ANDA.

Saya menunggu respon POSITIF anda SECEPATNYA ke email PRIBADI saya berikut: citrria@yahoo.com Ataupun silahkan Anda menghubungi saya di cellphone saya: +447045725313. Saya hanya dapat menjawab telepon pribadi di atas jam 6 sore waktu London disebabkan karena kesibukan saya di kantor saya bekerja.

Salam Hangat,
Citra Ria




nukilan ibu dini

Photobucket

Doa untuk suami

DOA BUAT SUAMI TERSAYANG
di petik dr laman Abdullah Shakir & Hajar
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosaku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dgn kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
kau peliharakanlah lidahku dr kata2 nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
sekiranya suami ku ini pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suamiku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adlh bidadara untuk ku ke Jannah Mu
Limpahkanlah aku dgn sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suamiku ini adlh yg terbaik untukku di duniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata2ku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yg dirahmati oleh Mu
Berilah aku kesabaran utk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Tetapi Ya Allah
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlah aku jalan yg terbaik utk aku harungi segala dugaanMu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan duniaMu
Limpahkanlah aku kesabaran utk terus membimbingnya
Sekiranya suamiku tunduk terhadap nafsu yg melalaikan
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku perbetulkannya keadaannya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena

Ya Allah
Kau yang Maha Mengetahui apa yg terbaik utk ku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan keterlanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan,bimbinglah aku ke jalan yg Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sbg seorg isteri
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhiratMu
Sekiranya aku ingkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk ke arah RahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu

Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku utk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri yg solehah
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu

Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu

Ya Allah Ya Tuhanku
Aku hanya ingin menjadi isteri yg dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa di hati suamiku..

Amin,amin Ya Rabbal Allamin..


nukilan ibu dini
Photobucket

Asthma ohh asthma

Slm ptg selasa...
ibu dini masih lagi di Dungun teregganu....
hmm arini g keje cam biasa..tp on d way nak kuar g keje...hujan renyai2...alamak...
so nak tak nak tmn ibu dini ajak g ngan kete...
selesai ler sudah...
pastu smpi tmpt keje..tiba2 rasa dada ibu dini ketat sgt...
ok ler lg..still dok pot..pet..pot..pet.. kt stdt...
pas2 biler ibu dini tny soklan depa x leh jwb..hmm dada dh ketat..
pastu..mls nak tny lg..ibu dini trus g amik satu dos nebuliser...
dok pkr lam hati...hmm silap mkn ke?????
hmm br ibu dini tingat yg ibu dini kene hujan pagi td...
so amik satu dos...lega skett tp lps dr check..ada lg kat paru2 ibu dini
so kene amik satu dos injection...iv hydrocot 200mg stat...
aduishhh..sakit tahap babas sbb 2 kali kene cucuk...
lps g mkn..rs x ok lg..so nk x nk kena aqmik puff ler sbb mmg x lega lgi...
aduiii..
ibu dini x prnh kene astmatic attack truk camnie...
so on d way blk keje..dh rs semput dah...
sib bek ader puff..amik 2 dos..hmm x sedp..rs pahit..
nm pun ubat...bkn gula2


Fakta ttg pnykit asma

Asthma is a common chronic inflammatory disease of the airways characterized by variable and recurring symptoms, airflow obstruction, and bronchospasm.[1] Symptoms include wheezing, cough, chest tightness, and shortness of breath.[2]

Medicines such as inhaled short-acting beta-2 agonists may be used to treat acute attacks.[3] Attacks can also be prevented by avoiding triggering factors such as allergens[4] or rapid temperature changes[5] and through drug treatment such as inhaled corticosteroids.[6] Leukotriene antagonists are less effective than corticosteroids, but have fewer side effects.[7] The monoclonal antibody omalizumab is sometimes effective.[8]

It affects 7% of the population of the United States,[9] 6.5% of British people and a total of 300 million worldwide.[10] [citation needed] Asthma causes 4,000 deaths per year in the United States[11] and 250,000 deaths per year worldwide.[12] Prognosis is good with treatment.

Although asthma is a chronic obstructive condition, it is not considered as a part of chronic obstructive pulmonary disease as this term refers specifically to combinations of bronchiectasis, chronic bronchitis, and emphysema. Unlike these diseases, the airway obstruction in asthma is usually reversible; however, if left untreated, asthma can result in chronic inflammation of the lungs and irreversible obstruction.[citation needed] In contrast to emphysema, asthma affects the bronchi, not the alveoli.[13] Public attention in the developed world has increased recently because of its rapidly increasing prevalence, affecting up to one quarter of urban children.[1
(Hasil informasi dr wikepedia)


Nukilan Ibu Dini
Photobucket

Monday, June 28, 2010

mr hubby dh buat pilihan...

Salam ....
pengumuman yang ingin ibu dini buat adalah bahawa dengan sukacita nyer mr hubby dah pun membuat pilihan hadiah yang ibu dini kene bg kat mr hubby masa ari ulangtahun perkahwinan kami....so pemenang secara rasminyer akan di umumkan pada 1 julai 2010 dan hadiah akan di poskan seminngu lps pengumuman di buat kerana ibu dini berada di dungun n hadiah di kl...
so nantikan keputusannya pada n3 1 julai 2010......


Nukilan Ibu Dini
Photobucket

update contest 1st GA weddng anniversary

Antara contestant yg join d giveaway....

http://tentangaqif.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://tiefazatie.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://afarqies.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://posh76.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://thecolourfulisland.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://ady-shariz.blogspot.com/2010/05/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://violetgloves.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://ejanblog.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-annivesary-giveaway.html

http://rinastories.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://zamzura1405.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://suzie284.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://bengelina.blogspot.com/2010/06/giveaway-wedding-anniversary.html

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://gewecun-myhiro.blogspot.com/2010/06/contest-1st-wedding-anniversary.html

http://versus-all.blogspot.com/2010/06/giveaway-ibu-dini.html

http://syafiqahnafis.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anni-giveway-dr-ibu-dini.html

http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

http://neaflerida.blogspot.com/2010/06/1st-wedding-anniversary-giveaway.html

Nukilan ibu Dini
Photobucket

contest bersama si comel iman



Slm ptg..dok blog walking jumpa satu contest bersama si comel iman...
hmm due date pun dah dekat...30June 2010..tak baper ari jerk lagi..
so nak join arrr....
maka dgn itu ibu dini dpt gak jumpa pic nie sbb mn tau rezki ibu dini...
Nak tau lebih lanjut pasal contest nie...

Klik c'nie....

sbb anda kene jd follower 2 blog...

nie gambar dini n ibu dini di splendid setiawangsa...


Nukilan Ibu dini

Photobucket

tgh bg test

Slm ptg isnin...pg nie ibu dini x bizi sgt keje..so blk kul 2 td..plan buat test ngan student ibu dini..so kene arr panggil depa supaya bc n stand by..sbb dh cuti 3 hari..x nak otak depa beku...smntr tguu depa jwb soklan yg ibu dini bg..ibu dini update arr apa2 yg patut....



nukilan ibu dini
Photobucket

Sunday, June 27, 2010

PENGUMUMAN


SLM PTG..PENGUMUMAN PENTING BG ANDA YG BELUM LG MENYERTAI GA 1ST WEDDING ANNIVERSARY IBU DINI,SILA BERBUAT DEMIKIAN KERANA TARIKH TUTUP CONTEST TINGGAL 3 HARI SJ LAGI.
BG MEREKA2 YG X TAHU PASAL CONTEST TU, SILA BC SINI TUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT....KERANA HADIAH MENARIK MENANTI ANDA..
NAK TGK HADIAH?????? KLIK SINI....



Photobucket

biler rindu berlalu

Slmt ptg...tgh dok berblokwalking..tetiba teringat lak kat dini yg kene dok ngan mr hubby kat kl...
windu nyer ngan dini...(isk..isk..isk..cam nak nangis jerk)
tp ibu dini mmg kene antar kat cni..so tahan jer arr smpi hari last...
sok dini kene g skoll sbb seminggu cuti..mn taknyer
mr hubby amik cuti seminggu...lm x amik cuti
aduii..lambatnyer 7 julai nie...cepat ler masa oiii
ibu dini rindu tahap babas kat dini...kat mr hubby pun rindu jugak..ahakkss..
apap2pun ibu dini nak bg tau yg ibu dini mmg syg kat mr hubby n dini....
mmmuuuaaahhhhh..


nukilan ibu dini
Photobucket

I'm back

Salam ptg ahad....alhamdulillah..akhirnya ibu dini selamat sampai Dungun jam 4 ptg tdi...ini kerana ibu dini nyer tugas kat dungun x selesai lagi..so might b will finished on 7 julai kot..insyallahso nie kira perst time ler ibu dini drive ke pantai timur...
anyway ok jerk...so byk lg crita yg menunggu anda sumer...
ok...layan jer..

Nukilan Ibu Dini
Photobucket

Saturday, June 26, 2010

Gud Nite

Selamat malam...
ibu dini nak wish gud nite to all of u..sbb esok pagi ibu dini dah nak bertolak balik dungun terengganu...insyaallah dalam kul 10 pg kot...
so ibu dini dah tentu perlukan rest yang cukup...
apa2 pun sok mlm ibu dini update crita terbaru...
my journey to Terengganu..without mr hubby di sisi tuk 2 weeks
ok gud nite...
asslamualaikum



nukilan ibu dini
Photobucket

PENGUMUMAN

Salam mlm sabtu...aka mlm minggu....
ok Ibu dini malas nak celoteh panjang2...
ibu dini just nak buat pengumuman bahawa Tupperware Spirit of Ramadhan dah kuar
so sesapa yang berminat KLIK SINI tuk info ok...
sbb Ramadhan nyer stok cepat habis...berminat hubungi ibu dini



nukilan Ibu Dini

Photobucket

"Sweet Cute Baby Smile Contest".




Dok berblokwalking ptg nie jumpa satu contest nie di blog
mama zharfan...
so sambil dok baca2 mcm best jugak..so ibu dini pun nak join arr...jenuh arr skodeng2 gambar dini yang ada....ahakssss... so nak tau lebih lanjut ttg contest nie boleh arr baca di SINI



ok untuk itu anda semua boleh lah berkunjung ke baby Ku cute collection kerana terdapat byk barangan yg boleh didapati dia online shop seperti busha, shoes, baby wear and etc...so jgn tunggu lama n segeralah berkunjung di
SINI

so ini pic yg ibu dini pertaruhkan...

Nama baby: Nur Dini Qistina
Umur: 23 Bulan
Nama Ibu: Nieza

Nasi Ayam Ibu Dini

Salam petang2 sabtu...hmm arini lambat skett ibu dini online sbb td sj ajak adik ipar mai mkn tgh hari kat umah..lama tak sembang2 ngan depa..kebetulan lak anak deoa kat kg...so sennag skett nak bergerak kalau x der handbag nie..ahakss...
hmm arini ibu dini terajin ler skett...masak arr konon2nya
sbb esok ibu dini dah nak balik dungun dah...so masak
arr sbb dah lama mr hubby tak mkn ibu dini masak...
org kata nak jaga suami nie mula2 kena jaga perut dia
dulu...betul ke?insyaallah...kalau selalu mkn air tangan
ibu dini..susah ler dia nak tinggalkan ibu dini
ahakss....biarlah jodoh kami kekal hingga akhir hayat...
amin....
ok n3 nie nak citer pasal bab masak memasak...
tetiba terasa rajin masak nasi ayam....
so anda sumer dah sedia ke ngan pen n kertas???????
itu pun kalau nak salin resepi ibu dini ler....

Bahan2 tuk nasi
Bahan penumis( bunga lawang, buah pelaga, bunga cengkih & kuilit kayu manis)
Sedikit butter
Kiub ayam Knoww
Cara buat: panaskan butter, tumiskan kiub ayam n bahan penumis sampai garing, pastu masukkan dalam beras yang dah siap di cuci tadi...pastu letak air..ikut ler cr anda sukat sama nak masak nasi arrr n kacau hingga rata...)

Bahan tuk sup
Bawang putih, Bawang merah, halia dan bahan penumis
Sedikit butter
Kiub ayam
Sup bunjut
Isi ayam
Carrot & bunga kobis
Sedikit garam
Air
cara buat: panaskan butter n tumiskan bwg putih, bwg merah, halia & penumis, masukkan skiub ayam & kacau hingga naik bau.
pastu masukkan air, sup bunjut
sedikit garam, isi ayam....
dah mengelegak, masukkan carrot n bunga kobis...

Bahan tuk ayam
Ayam di perap ngan kicap kipas udang (kaler hijau@masin)
madu
goreng dengan api perlahan

Bahan tuk hiasan
daun sup & daun bawang di hiris halus
tomato
timun
salad

Bahan tuk sos cili
Bawang putih
Cili merah besar
Sedikit gula, garam
Sos cili
(bahan2 di blander dan di masak atas api....kalau x nnti ader yg sakit perut..)

Dan hasilnya......





Pandangan dr atas
Pandangan sisi


nukilan ibu dini
Photobucket

Friday, June 25, 2010

On The Rocks - Bad Romance

Ibu dini tgk video nie..tingat aritu kwn ibu din i tunjuk..mmg best mmg menjadi..
so layan jer lah yer..






nukilan ibu dini
Photobucket

PERTANDINGAN : HaDiAh ApA YeK ??

Ok...br jerk tadi ibu dini ckp mals nak join contest...
nie plak terbaca n3 nak kasi adiah tuk buffday wife...budget RM 200-400
hmm...ibu dini rasa cam menarik
so sesapa nak join...sila KLIK sini....
so ibu dini suggest beberapa adiah yg mungkin sesuai tuk
mr fairul nya wife...
antaranya seperti:

1#
Jam tangan Guess (RM 200-400)
2#
Kalau ur wife always driving...might b sunglasses nie pun ok gak..
(still dlm ur budget)

3#
Hmm nie pun cantik..white gold ring from lazo diamonds...
4#
Candle light dinner.....

5#

Givenchy Loose powder & Lipstik... (Dlam RM 300 tuk 2 brg)

kenapa ibu dini suggestkan antara adiah yg di atas??

salah satu nya si isteri akan rasa lebih di hargai..kerana mereka mempunyai
seorang suami yang pemurah dan penyayang...kasih sayang kadangkala tak boleh
di gambarkan dengan kata2 sahaja....
so isteri tentu nakkan sesuatu yang mereka akan kenang....

ok .....itu jer dr ibu dini


nukilan ibu dini
Photobucket

Nak tulis apa lak...

salam ptg jumaat...hmm nak ltk n3 ap yer tuk ptg nie...
ntah arrr..tnya mt hubby..no komen...
leceh betul....
tanya dini????? dia lak tgh zzzzzzzzzzzzz.....
so ibu dini nak tanya sapa??????????
hmm nampak gayanya ibu dini kena tanya anda sumer arrrr
so nak tak nak...
n3 nie jerlah ptg nie....
sbb mmg dh kering idea....
nak join contest????????
rasa cam x der mood ler plak...
ok lah stop dulu lah yerkkkk
nnti ibu dini update lagi...



nukilan ibu dini
Photobucket

Sambungan N3 Terengganu..

ok...ibu dini nak contd balik citer pasal ibu dini g terengganu...bukan apa sbb
nie kira perst time g sana:) mmg xcited ler nak citer...ahakss.....
ok sepanjang kat sana ibu dini n mr hubby stay kat mayangsari resort di dungun..
bilik dia ada kategori arrr...sbb depends on reger & jugak poket mr hubby...
nak dijadikan citer...mula2 kami dok bilik reger RM115...hmm ok ler..
nama bilik tu garden villa
bilik no 3...very simple n nice..cumer bukak jer pintu trus nampak katil..alamak... so tak leh arr nak bukak pintu amik angin petang..
sbb mmg kureng skett arr privacy
dia...tak kisah arr janji boleh bermalam..
sbb ibu dini senang nak g keje...
so lepas tu esok mlm tu plak kami tukar bilik water villa no 7...
hoknie lagi simple
n ibu dini rasa lebih privasi skett arr dr garden villa... yg best nyer depan bilik jerk ader kolam ikan.. so tmpt dini bg ikan2 dia makan...:)
pastu lak..ibu dini jarang arr g makan bekperst yg di sediakan..
sbb ibu dini masuk keje kul 7 pgi...
selalunyer mr hubby jer arr g mkn ngan dini

Sebelum masuk bilik di garden villa 03
Buka pintu...terengggg..dini dah panjat katil...
permandangan garden villa from pool...
kolam ikan tmpt dini bg fish2 dia mkn

balik keje kul 2...ibu dini n mr hubby akan g jalan2 sampai ke marang
& rantau abang..sbb nak g cari kopok lekor n air kelapa...
begitu jauh ibu dini g cr 2 benda tu...
ahaksss...mmg best tul sepanjang kat sana
g lepak2 kat kuala terengganu...depan masjid terapung...
mR hubby beli jelly kelapa...
dini tgh x der modd....merajuk arr tuuu
dapat naik buai..smpi ternganga mulut dini.....
konon2 tgh gaya2 arr dini

..waktu petang lak..biasanya ibu dini n mr hubby akan lepak2 kat tepi pantai... ada satu ketika tu plak..ibu dini suh mr hubby beli durian... sbb dh lama tak mkn durian..tingin arrr..:) ader apa2 ke?????hmmm..ntah ler tapi kalau rezki ibu dini bersyukur sesangat...amin..
durian reger RM 11 ...sedap giler..
mr hubby mkn smpi x pandang ibu dini

masa g lepak kat tmn area dungun berhadapan ngan uitm dungun...ibu dini g satu kedai smbil makan bihun sup ..perghhhh..mmg sedap giler... tapi kalau ader air kelapa muda lg best.... so ibu dini pujuk mr hubby g cr gak air kelapa muda....sbb mmg nak minum sesangat....huhuhu..sib bek ler mr hubby ibu dini nie dh paham sgt kerenah ibu dini..layan jer lah... so akhirnya dapt gak ibu dini minum air kelapa..... sedap n nyaman giler.... sib bek ler dpt mr hubby yg sporting giler...
bihun sup nie sedap giler.....
minum plak ngan air kelapa.....wahhh hilang dahaga
sedap...malas nak layan mr hubby dok membebel...
mr hubby & dini tgh mengutuk ibu dini...ahakkks:)


sekian kisah cuti2 terengganu...........

nukilan adiezaqistina
Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails