KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Friday, September 25, 2009

Tragedi Malam Raya....

Salam aidilfitri wat sumer.......setelah seminggu aku tidaqk menyentuh computer dan mengadap blog aku nie...arinie baru rr berkesempatan tuk mengupdatekan blogg aku nie....ok nie nak citer skett pasal tragedi malam raya...masa aku balik kampung arituu..mmg hujan jer arr kat tepeng nie...yer arrr nama pun tepeng...hihihihi....so malam raya tahun nie aku blk umah mak n abah kesayanganku...ikut turn arrr...heheheh..so malam raya mak aku mmg taki pernah balut ketupat sendiri..selalu order..jer kat kak ipaq dia ...nak djdikan citer malam tu aku ditugaskan tuk mengambil ketupat di umah opah aku di sungai kerang..bawah skett dr pantai remis atas skett dr terubong....so dlm perjalanan tu hujan renyai2 tetapi siang tu hujan selebat hujan arrr..mnaka kat kawasan yang akan aku lalu tuk ke umah opah aku tu banjir..sian tul tau..silapnyer aku lupa lak bawa kamera..so x dpat arr nak amik gambar kejadian..anyway buat keluarga mangsa..anggaplah ini ujian dr Yang Maha Esa....amin...


Tuesday, September 15, 2009

Salam Aidilfitri.....

Salam .....
Di sebabkan pas nei aku akan bizi di campur lak ngan cuti ari raya nie..maka blogg aku akan mneyepi seketika....maka di kesempatan ini ingin ku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin buat semua teman2 yang mengenali ku dan suami....seandainyer ader terasalah dan terkasar bahasa sepanajang kalian mengenali kami.....semoga kehadiran sywal tahun ini bmemberi seribu makna buat semua....jemputlah datang ke rumah keluarga kami di Taiping......
Akhir kata...Salam Aidilfitri buat semua......

Nukilan.....


Jom memasak....

Selamat pagi....hmmm nie lewat sikit arrr aku masukkan lam entry aku...sebab baru ader masa..kikiki...masa buka posa aritu aku buat byk ler gak sebab kawan asben aku nak mai buka posa nagn wife dia...so aku nie terajin ler plak...so inilah hasilnyer kerajinan aku di sabtu yang lepas....so malas nak citer banyak..sebab aku nie tgh bizi..so layan jer arr aku nyer gamabr..kalu sesapa teringin..nanti pas posa aku buat ler ya.......ekekke...okey babai....
Popiah goreng...sos buat sendiri...
Samosa...ubi kentang....
kuih keria......Ayam masak berlada....
Asam pedas ikan pari....

Nukilan....



Best giler dapat buka posa di umah sendiri

Salam Ramadahan yang ke 21...tapi entry nie dah lambat ler sikit sebab aku baru jer nak update...arinie dah Ramadhan yang ke 26...kkikikiki...bukan apa nak citer sebab sepanjang bulan posa tahun 2009 atau pun Ramadhan 1430 Hijrah, arinie arr hari pertama aku berbuka posa di umah aku sendiri..di key ell..mana taknya..awal Ramadhan aku telah pun kuar out station ke Kedah Darul Aman....kikikiki...mmg windu giler nak memasak arr bulan posa nie...bukan apa..dah lama tak masak..kat kedah nak masak sebab peralatan tak complete...hihihihi...so nie arr hasil yang aku masak ari pertama aku berbuka posa di key ell....solayang jer arrrr....


bubur caca....sedap gler...

fruit koktel ........
nasi goreng cina....tuna masak sambal....
nukilan....



Tuesday, September 1, 2009

Keletah Nur Dini...

Nur Dini Qistina....

Bertemu lagi tuk entry yang baru...ekkeiii....tak nak citer banyak arrr..nie keletah anak aku yang semakin membesar bagai johan...so layan jer arrr gambar...ok...

Abang Aqill..apa senyum2 nie...Hmmm Dini dapat air glucose....Meh kiter tgk sapa paling tinggi....Apsal Abg aqill..cam takut2 jer....
Amboi...bukan main eksen lagi biler dah dapat kaki...Tgk arr gaya Nur Dini biler berjalan....Lama nyer tak g pool.....

nukilan....



Happy Anniversary 6th year...


Salam sejahtera....maapler sbb wikend nie tak sempat nak update akunyer blogg..mana taknyer..bz ngan anak n asben...ekkeeii..hmm..alhamdulillah...29 August 2009 genapler 6 tahun usia usia perkahwinan ku ngan asben kesayanganku Ahmad Rosdi B. Rahim.. Alhamdulillah aku bersyukur sesangat yang aku nie massih lagi menjadi isteri buat suamiku dan ibu kepada anakku Nur Dini Qistina....syukur alhamdulillah....Aku sentiasa berharap agar hubunganku ngan suamiku akan terus berkekalan dan sentiasa bahagia di samping cahaya mata kami yang satu....insyallah.....
surprise tuk asben yang baru sampai dr key elll

ekkei...makaceh sayang...romantik ler plak...
anak aku pun join sama cut the cake...

"Ya Allah Ya tuhanku...aku bersyukur di atas nikmat dan rezeki yang kau berikan kepada kami...Ya Allah Ya Tuhanku...panjangkanlah usia perkahwinan kami, tabahkanlah hati kami menghadapi segala dugaan yang Kau nerikan kepada kami dan tetapkan lah iman kami.....Ya Allah...murahkanlah rezeki kami dan Lindungilah Kami dari segala kejahatan di dunia yang fana ini yang boleh meruntuhkan Iman Kami...Sesungguhnya padaMu lah Kami berserah dan berdoa...Amin..."

kek yang telah di potong...

nukilan....



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails