KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Thursday, August 27, 2009

Buka posa kat luar arinie...


Salam petang.......hmm arinie korang buka posa kat ner? kalau kawan aku dia suker ckp buka kat mulut..ekekeii..betuii arr tu..tp korang masak ke g makan kat luar?
arinie aku ngan mak ngah telah sepakat dan setuju tuk buka posa kat luar arinie..malas nak amsak..heheehehhe..so lega r cikit...x yah nak masak...so malams nak citer byk2..apa lagi layan jer arr menu kami arinie...wakakakak...nasik putih nagan tomyam campur, kangkung belacan, telur bungkus n sotong celup tepung...tp cam lebih kepada susuq sotong..wakakaka...
sekian jer tuk entry berbuka posa arinie....

sotong celup tepung...tp cam cucuq sotong...
tom yam campur..mmg sedap gler....
telur bungkus.....hmmm pun sedap tahap babas...
heheheheh...ini lah tuan punyer diri di kedai makan....controll...

nukilan....




Shopping baju raya.....


baju tuk nur dini....

baju kurung ibu dini....
baju ibu dini yg sama ngan dini....

Hi....hmmm...nak citer sket arrr..td g city plaza kat pekan alor setaq...bkn apa nak g cari baju raya rrr...sbb thn nie malas nak tempah, maka beli yg raedy made jer..wakakak..senang yg penting sediakan duit jer..fuyoo....mmg best gler...pening gak arr nak cr baju...yer arr aku nak cr yg sm ngan anak aku..susah tul ler...round2 akhirnyer aku jumpa gak satu baju di mana ader tuk anak aku n aku...alhamdulillah..mmg best giler arr..yg tak bestnyer pasnie nak cr baju tuk asben aku lak..hihihi..silap ari bulan kena pakai warna pink ler plak..wakakakak...sorry arr sayang...nak wat camner...huhuhuhu...pastu round2 lagi nmpk satu baju tu..hmm..corak dia cantik gak n menarik minat aku lak ...so tanya arr size dia...hmm mmg saiz aku ler..yg bestnyer baju tu patung pakai..aku terpaksa menanggalkan baju yg patung tu pakai sbb aku nak..mmg lawa giler...wakakak..makacih arrr pd tuan kedai sbb memahami kehendak pelanggan...so tu arrr baju raya aku tahun nie...hehhehe.....

nukilan....


lappy oh lappy....

Entry nie tak der arr nak citer panjang2 sbb sj jer nak share ngan korang sumer akunya lappy yg byk berjasa kat aku..lappy nie aku guna tuk wat assignment aku, main farm town lam facebook n update akunya blogg tu korang sumer yg sudi baca...so sj jer arr...jgn mare...babai...

my lappy wit my baby backgroud....

nukilan...




Kaki..oh kaki...

Ellooo...entry arinie tak der ler yg best tp kali nie nak citer pasal kusi yang hangpa sumer tgk lam gambaq niee...kusi nie kolej aku br jer order n bg kat aku tuk duduk kat umah di alor setaq...sbb student aku mai posting kat sini....tapi di sebabkan kusi nie arrr kaki makngah (panggilan tuk teman sekerja aku) terkena kat bawah kaki...hingga terluka dan berdarah...hmm ingat tak der paperr...tapi darah dia byk tul..aduihh...dah waktu tu nak dekat berbuka posa..ish..ish..ish...sakit giler..dah tu akmi bedua langsung x der minyak gamat...cian tau maknagh tido dlm sakit mlm tadi..apa2 pun doakan supaya x der apa yer..ok tu jer tuk entry kali nie....byeee...
punca yang menyebabkan kaki luka...

nie arr kaki mak nagh yang terluka....

nukilan.....



Wednesday, August 26, 2009

Ticket lik key ell..tuk 18 org student nurse....


Salam ramadhan ke 6....hmmmm..arinie akhirnya aku ngan partner aku telah berjaya menempah ticket student nurse aku seramai 18 org tuk balik key ell pd 12.09.09..alhamdulillah..sumer berjalan ngan baik...maka di sebabkan ticket seminggu sblm raya arga dier pun ok arr Rm 39.00 tp kalu amik 13.09.09..arga dia mmg beza giler...Rm 52.00...fuyooo....mmg naik gler...so studet dah byr n aku pun g arrrr amik student nyer ticket....kat stesen bas shahab perdana.....so depa sumer naik bas kul 10.30 pg n di jangka tiba di key ell kul 430 ptg....so selesai lah satu misi tuk arinie....


ticket bas durian burung tuk student.....
bingkisan dari...




Slmt buka posa...huhuhuhu

hmmm..cam besa la nie aku masih lg kat kedah..kat taman dato' kumbar...penah dgr tak nama tu?ekkee...aku pun br pirst time arr mai kat cni...so cam besa arr umah di sediakan oleh pihak kolej aku...maka aku cuma bw beg baju aku jer arrr..pastu peralatan..terhad..mmg aku x masak arr sepanjang ramadhan nie..mn tak nya...brg2 sumer terhad...so buka posa aku beli jer kat pasar ramadhan yang dekat ngan umah yg kolej bagi..so nie jer arrr makanan tuk buka posa arinie.....so...apa lagi..layan jer arrrr...ekkeiii..malu lah plak nak tunjuk tapi apapun selamber jer...ekkeeiii...

kuih manis pilihan tuk berbuka.....


nie sumer lauk beli jer..ayam golek yang menggoda....

buah mata kucing tuk sejukkan hati...wakakakaka

luahan hati....


Windunyer..kat Dini....

Salam petang....tdy tak der aper nak citer sgt...bkn aper nak share arr ngan korang sumer yg aku nie tgh rindu tahap babas kat ank aku..baby dini....hmm..yer arr plan asal bw bby dini mai dok kedah sm..tp sbb busy ngan student maka x dpt arr bw bby dini..so gambar bby dini jer dok jd peneman ....disbbkan kesibukan dgn masalah student n MOU pun lum sign...maka x leh arr nak wat paperr....so dikesempatan itu rr aku dok sibuk tgk gambar ank aku ...bby dini...mmg rindu gler....so ap lagi layan jer rr aksi bby dini...ekkeekee...

bby dini n ibu...di kedah...hello...ayah...dini rindu ayah arrr...

cantik tak baju dini....pengasuh dini bagi tau...
agak2...dini leh jadi model tak?wakakaka....

Monday, August 24, 2009

Kat kedah larr nie...


Salam ramadhan ketiga........hmmmm..waktu aku dok mengarang coretan nie..aku bar jer lepas bersahur ngan asben n mak aku....ekkeekee...menu?aku hanya makan biskut jacobs n kuih tepung bungkus yang di beli masa nak buka posa semalam......so antam jer arrr....kast asben aku panaskan jer lauk yang berbuka smlm..masih elok lagi....bukan apa..dah arr dok kat kedah dah...sbb aku kena bertugas kaat sini tuk tgk n menilai prestraasi student aku yang kena wat praktikal kaat spital putra medical center...huhuhuuuu...cedihnya...terasa serba kekurangana tul lerrrr.....mmg arrr tugas ntapi tak syok arrr..jauh dr asben ..asben aku kena hadiri kursus 3 bbulan di peedee....so raya nanti arr baru jumpa...waaaaa...tulun .......

Saturday, August 22, 2009

Contest ohh contest.....


Salam Ramadhan pertama...hai kengkawan....hmmm aku nie baru jer terbaca tentang satu contest untuk pertandingan prince n princess yang di anjurkan oleh mamy zara...hmmm nie aku terbaca dari blog biras aku...sapa lagi kalau bukan maklong ida @ mama qaseh......so kalau nak tau camner nak join contest nie...hmm baca arr syarat2 yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur....
1st Prize: 1 printed tshirt(ur bb pic on it) +1 magnetic + 1 keychain + 1Mag baby poster
2nd Prize: 1 Magnetic+ 1 Mag baby Poster+1 keychain
3rd Prize:1 keychain & Mag baby Poster
Mystery gift for number: 9 & 19

syarat2 utk join contest ni:
1. jd follower Mommy_Zara
2. sila add banner di atas pada sidebar..
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri
5 sila nyatakan bila gambar diambil.
6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...

*A.L.E.R.T*
semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....
newborn ------------------------> 3 thn
for those yg single, uolls juga bleh sertai contest ni & syarat menghantar gambar seperti diatas haruslah dipenuhi..


contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09

Hahahaha.....inilah peserta yang di pertaruhkan oleh ku...sapa lagi kalau bukan anak ku ...
Nur Dini Qistina yang berusia 1 tahun 1bulan.......





saat nu dini suka berposing....

hmm...maintain jer pandang camera..
the latest photo of nur dini qistina

nur dini qistina n ibu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails