KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Sunday, July 26, 2009

Nur Dini Qistina 1st Besday....


Besday Party.....

nur dini besday cake....

nur dini blow the candle...bergambar ramai-ramai....

goody bag for guest

Happy birthday to you.....happy birthday to you....happy birthday to Nur Dini....Happy birthday to you.....yeyeyeyeyeyyeye.........................sebetulnya besday Dini jatuh pada 31 July 2009....tetapi di awalkan seminggu kerna both of us will be busy... n 31st tu plak jatuh hari jumaat..agak susah juga...maka 25 is the time to celebrate..sebab..most of my fren is working...so senang arr depa nak mai...jemputan idak arr ramai...alhamdulillah..makanan cukup n tidak ada pembaziran....masak?heheheheh on that day aku tempah jer...tapi memang murah rezeki anak aku biler akak yang kami tempah nie..siap sedekahkan air satu tong, kuih 3 jenis n buah tembikai sebagai pencuci mulut...and adik kesayanganku telah memberi 2 loyang puding pelangi..thank you for both of u...murah lagi rezki kalian....amin...
back to the story...aku n asben aku pening pikir bentuk kek...so last sekali akmi g kedai kek tempah kek no 1..bermaksud anak aku dah turn 1 lah...hehehe..so aku lah choose kaler apa kek tu n gambar apa..asalkan ok n puas hati..aku lagi suka....kui..kui..kui...
pagi 25 july tu..lepas jer tiup n gantung belon...aku n asben aku g amik kek kat kedai...sebab makanan sumer aku tempah...so tak arr kelam kabut.....balik jer terus g amik makanan tuk di hidangkan atas meja....alhamdulillah..selesai...apa lagi terus mandikan besday gurl n pakaikan baju baru...tapi anak aku nie mana tau duk dia...lasak tahap babas punya...aku ikat rambut...dia buka....adui...penat ler ibu sayang...mata dia lak dah ngantuk sama n badan kurang sihat..itu yang lagi meragam tu....x per..abis jer sumer dah datang...time for the besday girl blow candle....ramai nya tetamu kat umah..n aku happy sebab sumer puji ngan makanan yang i sediakan...berbaloi lah aku tempah...RM 150...byk hah dapat....so majlis kat umah aku selesai pada pukul 6 petang...penat nya...nur dini sibuk arrr kat tempat hadiah dia....apalagi...buka lah hadiah dia...byknyer anak patung...mn nak simpan nie....rezki dini..thanx tuk sumer yang datang n bg present on the day.....abih jer buka present..mandikan dini...n then bw g klinik sebab dah batuk teruk sangat...hmmm...balik jer kinik makan ubat...terus tdo lena.......

nur dini open up the present.....
banyaknyer...present dini...

with one of the teddy bear....

Happy Besady Darling....mmUUaaHHH....


choc strawberi..from secret recipe

waiting to blow the candle
c
hehehe..i cut the cake oredy...
Hmmmm....agak lama lah aku ntak update blogg nie...ini di sebabkan kebizian aku yang cbuk menguruskan hari sukan tuk kolej aku yang akan diadakan pada 12.8.09 nie....oleh kern citer tu lambat lagi...aku nak citer apa yang terbaru tuk tatapan sumer teman2 yang mengenali aku....
ok citernya bermula pada 23.7.09 jam 4.30 ptg.....aku plan tgh malam nie nak surprise kan asben aku sbb 24.7.09 dia nya besday...di sebabkan busy..aku x sempat nak beli kad ucapan...so aku cal asben aku bg tau yang aku ada meeting mungkin balik lewat lah....bukan apa...sebab nak g cari kad n kek....sib baik asben aku caya..hehehehe..mn leh bg tau yang betul..nanti x leh nak surprise kan asben aku..huhuhu...
so balik jer dari keje kul 5 aku terus g jusco wangsa maju...paling dekat arrr....so aku g kat memory lane tuk beli besday card..then singgah kat secret recipe.......hmmm..dok pikir nak beli kek yg mana arrr...so malas nak pikir banyak2...aku pun choose arrr choc strawberi...yum..yum..yum..my favourate tu....so aku beli sbiji...biasa rr secret recipe...mahal lah gak...tp x per bukan selalu setahun sekali jer....so sib baik sempat amik duit..
selesai jer...pikir lak camner lah aku nak bw masuk dlm umah...so aku cal adik aku n dia pun
masuk sekutu aku lah ..apa lagi...once aku dah sampai kat umah , tapi kek letak dlm keta lagi...adik aku pura2 nak g beli prepaid...sbb dia nak amik kek tuk bw naik umah..hehheheh...selamat..rahsia tetap rahsia...cover baik punya.....
jeng..jeng..jeng....12tgh malam...asben aku dah masuk tdo ngan anak dara aku..sapa lagi kalau bukan nur dini...so aku pun buat2lah cbuk ngan buat assignment..padahal main game farm town...sbb nak surprise kul 12 tgh malam....tepat jer jarum panjang dan jarum pendek di no 12,aku pun masuk bilik n bawa kek ngan adik aku...kejutkan asben aku..huhuhu..terharu lah plak asben aku...macam x caya jer aku buat nie...so apalgi..besday man mai kat ruang tamu tuk blow the candle and dapat arrr hadiah dari aku....then barulah citer sebenar terkuar...hehehehhe..ok arrr at least surprise arr tuk asben kesayanganku....hmmmm...what ever it is...i love u so much...happy besday...


present from my beloved wife...
thank you sayang...


Friday, July 10, 2009

Invitation my daughter besday....

Invitation Card...

Thank you card .....

Hmmm...tak sabar nak tunggu 25 July nie....bukan apa ni kan first time aku nak celebrate besday anak aku..so akunya xcited..tak yah ler nak ckp..lagipun umah aku dah lama tak wat makan2...so nak ler invite kengkawan n sedara yang ader tak berapa nie tuk mai umah aku yang kecil nie...bukan apa nak raikan anak aku jer....lagipun sjer suka2...mengeratkan tali silaturrahim...heheheeh..di sebabkan ke xcited kan aku nie..maka aku pun telah mengcreatekan satu invitation card tuk anak aku yang manja nie....n goody bag pun dah siap dah..bungkus siap ader kad thank you lagi...sampai kan asbe kesayangan aku kata...ibu dia lak yang lebih...hehehehe..nie tahun pertama celebrate anak aku nya besday..tapi aku advance seminggu rrr sehari selepas besday ayah dia...so alang2 baik aku wat sekali....nak save cost...apa2 nie arr anak aku nya invitation card dia...kalau ader comment..no problems...

Tuesday, July 7, 2009

Wikend nyer citer.............


Nur Dini Qistina...Besday gurlz....

Hmmmm...cam tak cayer jer...dah lama tak lik kampung lawat mak n mentua...yang bestnya bulan nie aku celebrate besday mother in law, asben, n anak dara aku..sapa lagi kalau bukan nur dini qistina nie...hmm..dah becar dah anak aku nie..dah pun berusia setahun....alhamdulillah...makin gebam ler anak dara aku nie....so biler dah plan lik kampung, pakat arr ngan biras n beras aku yang ader..kami bukan ramai pun...4 orang jer termasuk aku...sumer pompuan n satu kapla gak arrr...no gaduh2...apa lagi..plan baiknyer...kami wat bbq ler malam minggu...aku cam biasa amik tugas tuk merinate ayam n sosej....alah..biasa jer..bukannyer professional pun..tu pun aku blaja masa dok saudi setahun...sbb kat sana aku x der ler bz sangat...blaja masak jer arrr...



Abg ipar aku...posing sambil bakar ayam....


Besday gurlz n opah nak blow the candle....

Sampai jer mil aku dia bg baju kurung kat anak aku..katanya nak wat tuk raya nanti...so suruh arr anak aku test ok ke ko...hmm..comel gak anak aku pakai baju kurung neie n nilah kali pertama aku tengok anak aku pakai baju kurung....ingat sopan..hampeh...anak aku dok selak kain lah plak..aduiuhhhh!!!!!!!!!!! camner aku nak wat nie?tak tau malu tul ler anak dara aku yang sorang nie...

Nur Dini n Khadijah....kakngah nie....
Nur Dini n Echah...kaklong nie....


Nur Dini n adik Qaseh....


Mohammad Khairi....
Opah dini siap belikan baju tdo tuk sumer cucu pompuan dia n malam tu gak sumer pakai baju baru....opah bagi..makaceh opah...dini cayang opah....wat kak echah, kak eja n adik qaseh...makaceh yer bg hadiah....so apa2 pun aku akan buat majlis harijadi dini pada 25 julai 2009 di desa wangsa keramat kuala lumpur.....kad jemputan lum edar lagi n goody bag dah siap...tunggu hari jer...heheheheheh

Wednesday, July 1, 2009

Gala Nite Melorita.....

Tiga otai klmu.....

nie r kawan aku yang asben dia nama padil...

hmm...nie kawan i namanya arilll
Assalamualaikum...............
Hmmm...agak lama aku menyepi tanpa berita ataupun citer baru..sebab aku memang tengah bizi tahap babas....memang x der masa gler....tapi sekarang aku tengah free sebab students aku minggu exam..so petang x der class...maka aku melepakkan diri aku kat library sambil online......nie citer pada 27 June 2009 di mana aku n the gang telah ke dinner gala nite anjuran melorita....itulah agent yang hantar sumer nurse kiter yang nak g ke saudi..termasuk arr aku .....malam tu aku n the gang telah sebulat suara bersatu hati untuk memakai jubah...sbb balik dari arab beb....kui..kui..kui..so ok arr sebab aku nya jubah baru sampai dari arab sebab aku tempah kat kawan aku masa dia nak balik malaysia aritu...heheheh..melaram baju baru arr aku...so inilah aksi aku ngan kawan2 aku masa malam gala nite memang best giler sebab meja kami paling bising dan paling havoc....
Yang best giler, kami abis dinner kul 1130 mlm...kawan aku patut kuarkan kete dia kul 11 mlm...sbb dah best giler n asyik dok take photo jer...lupa pasal kete die...apa lagi...kul 1140 br dia g bw kuar keta..dah ler tu tak leh bawa kuar sbb jaga parking dah blah..dah abis waktu keje...so kwn aku nie try arr nak kautim ngan superviser tapi ndia tak layan..siap ckp kete kalu nak ari isnin...kawan aku mmg uak giler babas..apalagi asben kesayanganku terpaksa campur tangan ...akhirnya kuar jugak..sebab superviser tu suruh asben aku cal org parking..member aku?kui..kui..kui..mmg aku nak gelak gler..sebab dia cakap apa tau..beb..gua rock..gua tak leh nangis nie..tapi gua kena marah ngan padil...asben dia rrrrr...aku punya bantai gelak kat dia...so moral of d story..jangan jepi sgt..nanti ada ujian....heheheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails