KLIK..JGN TAK KLIK..

MARI JOIN IBU DINI

MASUK SINI JGN LUPA JERIT KAT IBU DINI OK.






Jom XchangE LinK ngan Ibu dinI

Saturday, May 30, 2009

Abih Dah...........


Alhamdulillah....syukur aku ke hadrat ilahi sebab dah abih time dah dok kat kelas...pasnie c'buk dok wat assignment lah plak...sblm tu...aku kena cari material and kenalah banyak membaca...huhuhuhu...tak per..yakin boleh...yang bestnya wat course nie, aku berpeluang jumpa balik ngan senior aku masa study amik diploma dulu...mmg best gler arrrr....so apa2 pun aku kena yakin boleh tuk score yang terbaik.....submit assignment lak pada 24 aug 2009....










nie ngan my senior , kak etasya, kak diana and kak ja...









nie plak gambar aku ngan lecturer dari northumbria university uk...Mr David Hyde
Nie plak ngan Ms Margaret Hickman

Thursday, May 21, 2009

Cian anak aku....


Minggu nie dan minggu depan mmg minggu busy untuk aku....mana taknya sbb aku dah sambung blaja balik...nak tau apa yang kesian sgt...yerlah selalu kul 530 balik jer dr opis...aku dah g maik anak aku kat umah baby sitter...tapi di sebabkan 2 minggu yang busy nie..maka tugasan itu dah aku serahkan kepada suami kesayanganku tuk melakukannya...sbb aku kuar kul 730 pg...7mlm br sampai umah...anak aku nie mmg rapat tahap babass ngan aku..so setiap kali aku bagi salam jer..dia dlm rumah dah nangis....sorry sayang...ibu busy sangat minggu nie attend the tutorial..after this ibu spend time with dini ok....sorry sayang.....

Monday, May 18, 2009

Dah blaja balik.....


Hmmmm...harinie hari pertama aku masuk kelas setelah sekian lama tak sambung blaja....so mulalah kehidupanku sebagai clinical instructor merangkap pelajar ......mmg excited gler...tetapi aku dah boleh blaja balik sbb anak aku pun dah besar cikit...hehheh..so blh ler bg half comitment tuk study...smpai biler nak hold diploma jer...yang bestnya masuk kelas pagi nie..aku terserempak my x senior masa blaja dulu...kak norita, diana, jamilah, hashimah and masrah...hmm..mcm x cayer jer..anyway 4 org still kat saudi lagi hanay aku ngan masrah jer lah yang masih stay kat malaysia...mmg ler nak cari duit lebih but sometime kena pikir naka gak...bak kata lain..money can buy anything u like but not family...we agree money is everything...for me know family should come first...they inspire me alot...accept what evr god give u....insyaallah...one day u will deserved for what u have done....

Friday, May 15, 2009

Swimming....


swimming suit dini....
Aku nie nak tergelak pun ader...ntah camner aku terpikir nak g swimming...bkn apa sbb dah lama tak g swimming tu ...so nak djadikan cter lak..kakak sepupu aku sapa lagi kalau bkn suraya pun nak g swimming..alangt2 aku pun nak ler join sekali...so malam kelmarin aku ngan asben aku pun apa lagi..g jusco sbb nak crkan dini swimming suit...mmg kelakar gler masa tu terutama sekali bila aku bg dini test 2 piece nya suit...dia pun gelak..heheeheh...last sekali aku nak gak beli kat dia maka aku amik yang mcm korang sumer tgk kat bwh nie...sbb nie jer yang paling kecik...so apa lagi sabtu nie enjoy swimming arrrrr......


Thursday, May 14, 2009

Makan..........


alahai anak ibu....comotnya mulut...
Ish..ish..ish...kalau org tgk nur dini makan...memag terkezut...sbb nur dini nie mmg suker makan bubur waktu tgh hari n ptg...masa nie nur dini mmg tgh lapar tahap babas nie sbb baru jer balik dr umah pengasuh....so inilah aksi nurdini ketika mkn......anak ibu sayang....makan ler sopan sikit awak tu anak dara......


bubur yang di rebus bersama kentang...favourate dini...
dah tinggal separuh.....
dah habis.....

mcm nie ler bila suap dia mkn....

Happy Nurses Day.....

HAPPY NURSES DAY 2009


Tgk tuu..masing2 dah bersedia nak potong kek.....
say cheese......
12th May 2009...........itulah tarikh penting untuk semua jururawat yang ada di malaysia menyambutnya...sepatutnya pada tarikh tersebut, jururawat kena lah cuti..ini tak..keje cam biasa jer.....


hmmm..nurse pun mkn junk food....
inilah barisan tenaga pengajar...group 2B
mmg meriah gler babas walaupun hanya di kelas jer....bkn apa tambahan plak nie kan first time depa sumer sambut nurses day...mmg best ler budak2 nie....so masing2 pun bkn main ler enjoy...sampai kan all makanan atas meja tak samapi 5 minit habis kena sapu....anyway for all the nurses in dis world...Happy Nurses Day.....

Tuesday, May 12, 2009

Gelagat Nur Dini....

Hari nie anak aku nya keletah....nak g umah pengasuh....hmm..anak ibu nya beg lbh besar dr bdn....sampai nak terbalik arr ibu tgk anak ibu nie...anyway walaucamner pun...dini arrr buah hati pengarang jantung ibu...anyway inilah gelagat anak aku nak g umah pengasuh...bukan g sekolah....heheheheheh


ibu....berat arrr...camner dini nak bangun...
ayah angkat kan dini bangun yer...tolong arrrr....

beratnya beg nie.....
ok...dini dah ready nak g sekolah.....
alahai nie bukan nak g sekolah ler sayang...kan ibu nak hantar dini g umah mak...ibu kan nak g keje nagn ayah..nanti kul 530ptg ibu amik dini k......

Advance nurses day....

bangga gler beb aku jd nurse..sbb nie dh tahin ke-12 aku celebrate nurses day...yang bestnya thn nei aku sambut ngan student dr KLMUC...cawangan Danau Kota Setapak...hmmm mmg best...yang kat bwh nie sumer gift yang student aku bg tuk advance nurses day n tak lupa gak buat teman2 rapat yang bg..tq so much...sayang korang sumer....nak tau apa yang ada dlm nie..ada coklat, epal, coklat, asam n biskut..huhuhu..mmg kenyang tahap babas arr pasnie.....student aku? aderr..nak tgk ke gambar2 mereka?ok arr sbb nie sumer hadiah depa yang bg...maka aku dng gumbira rasa di hati nak tunjuk arr gtamabr student aku kat sini....



some of my student's...yg mn x der gambar kat cni jgn kecik hati yer....

Monday, May 11, 2009

Jalan2 hujung minggu......


Proses wax kaki nur dini.....



Hari nie g melaka...sbb nak celebrate hari ibu ngan my mother coz my om at d moment stay with my sister kat melaka...hmmm...so aku sampai melaka kul 1130pg...mmg penat arr..n sepankjang perjalanaan anakku nur dini tdo..hmm memang best sbb tak ler dia memanajt aku sangat...heheheheh..and boleh ler aku sembang nagn hubby aku yang tengah drive...alhamdulillah.....nasib baik jalan x jam sangat..so senang ler n sampai pun cepat ler jugak...lepas lepak2 kat umah adik aku...aku cal kawan baik aku sapa lagi kalau bukan amstura shaary..sbb dia tgh balik vacation..lama rasanya tak jumpa dia...mmg rindu tahap baabs tul ler...so aku amik dia kat umah mak dia kat teluk mas...nak tau kat ner? kat ngan sek henry gurney...sekolah apa tu?sekolah budak2 nakal..so kalau x nak masuk sana jgn nakal2 ok....kami pi lunch kat mahkota parade...makan nasi ayam...ummm..mmg sedap gler...mkin sbb dah lapar sangat kot..hehehhe..sbb tu ler dedap...tak kisah arr..ntah camner sambil jalan2 kat ctu mata aku tertarrik utk buat kenangan anakku...aku buat wax tapak kaki dia...hmm...nasib baik ler anak aku nie tak nangis..alhamdulillah...ini lah aksi anak ku ketika proses wax kaki dia....har..har..har...seronok betul tgk n mmg cute ler anakku masa tu..diam jer...heheeheheh..tu arrr..nak tgk hasilnya????????????????




Tapak kaki kecil anakku...

Kasih ibu............10th May 2009


Firstly bgn jer pagi..i'm so happy coz my bloved husband wish me mothers day and gave me a big kiss...thank you darling..n i love u too....buat my little girl.. i know u not really understand what is happening around...nevermind 1 day, u will know what is mothers day...u will learn slowly sayang...i'm just wait for u 2 call me ibu.....anyway u will say the word.....IBU....just wait n see...but now u always call mama..........ibu sayangkan dini..

Selamat hari ibu.....

Orang kata aku lahir dari perut mak.. (bukan org kata...memang betul) Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak
Bila bangun tidur, aku cari....
mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....
mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak
Bila takut, aku selalu panggil...
"mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.....
mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak
Yang selalu berleter kat aku...
mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak
Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....
mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....
emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"

Selalu.. aku ingat pasanganku Selalu.. mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak
Renungkan: "Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja.... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau mak sudah tiada.......... MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT.... Berapa ramai yang sanggupmenyuapkan ibunya.... berapa ramai yang sanggupmencuci muntah ibunya...... berapa ramai yang sanggupmengantikan lampin ibunya..... berapa ramai yang sanggupmembersihkan najis ibunya....... berapa ramai yang sanggupmembuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya.... berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya..... dan akhir sekali berapa ramai yangsembahyang JENAZAH ibunya...... Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu: 1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama. 1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,
"Saya Sayangkan Ibu".Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Dinner....

Nie cter hari Sabtu yg br jer berlalu..malam tu hubby aku ada dinner bg meraikan pegawai yg bertukar kuar....sapa lagi..dua2 tu bekas bos hubby aku. mejar shafiq n lt kol rozlan...hmmm..mmg happening..mula2 aku ingat x nak pie..sbb anak kesayanganku demam campak...so belek nya belek bdn dia...campak dah ok dah...no more red spots..hmm..gud news ler tu aku sbb blh ler pi...tmn hubby...anak aku mcm biasa arr..kalu jalan mmg thn mata...yg tak best nya masa mkn...aku tgk org lain termasuk hubby aku enjoy the food...aku????? mmg tensen sbb x leh nak mkn ngan anak aku yang sememangnya lasak tahap babas.....mmg cian tul kat aku...hbs jer mkn...ada sesi karaoke..hmmm ramai ler pegawai yng nyanyi....yang buat aku tehibur anak aku bila org dah selesai nyanyi..dia pun sama bertepuk tangan...menyatakan yang dia mmg enjoy tahap babas ler konon2nya...walaupun dia sendiri tak paham...but x der satu pun gambar yang aku dpt amik,..sbb majlis nie mcm formal ler ckit walaupan pakai kasual....hmmm habis function kul 12tgh mlm...naik jer keta nur dini pun...good nite....sbb esok nak g melaka plak....

Friday, May 8, 2009

first time celebrate mothers day...


alhamdulillah...mcm tak cater jer tahun nie adlh thn pertama aku sambut hari ibu....syukur alhamdulillah setelah sekian lama aku teringin untuk menyambut hari ibu...but this year..aku nya impian tercapai gak...bezanya anak ..nur dini belum lagi mengerti apa itu hari ibu...insyaallah..akan aku ingatkan nya tentang hari ibu bila sampai waktunya nanti.....selamat hari ibu buat teman2 ku semua yang telah bergelar ibu...buat birasku.. eyda, ct n cdah...selamat hari ibu n tak lupa gak buat nanie yang join my blogg...be a good mother......heppy mother's day....

Aksi anak manjaku....


tgk ler gelagat nur dini bila dapat pakai tudung aku....ish..ish..ish...bukan saiz dini ler sayang..tunggu nanti dh besar ckit ibu belikan saiz dini ok...

dia dah rimas ler tuuuu....
nur dini oh dini...naper ler lasak sgt nie?..nur dini nie demam ke tak?dh kena campak pun lasak dia...bukan main lagi...kdg2 tu kita naik penat nak layan karenah dia...walau mcm mn pun ianya tetap menghiburkan....kadang2 rasa sunyi biler dia tak der...ntah arrr..tak terkata...biarlah dia kencah rumah..yang ptg aku happy tgk telatah dia...tambahan plak skrg nie dah mula sebut...mama...papa...kalau kita sebut cat sekali...dia akan sebut...cat..cat..cat...mcm upin n ipin plak...kita yang penat tp dia plak yang beradoi...paling best biler tgk dia mengeluh....hai....mmg mencuit hati betul ler...walau apa pun dini tetap penawar hati ibu.....

Thursday, May 7, 2009

Terkezut....

Macam x caya jer apa yang aku dengar nie....pg td baby sitter aku call bg tau anak aku kena demam campak...ish..ish..ish...biar betul?mcm tak cayer jer...aku?mmg gelabah tahap babas, sbb x tau nak wat per...so apa lgi aku cal lah opah dini..sapa lagi kalu bukan opah rosni...tanya apa nak buat...mn tau nak wat aper..so mak aku ckp kalu dah kuar habis br bg minum air kelapa...pastu jgn ltk bedak n losyen kat bdn dini..pastu palk kerap bg mandi..so nak tak nak aku cal bby sitter aku suruh bg mandi ngan kerap....huhuhuhu..ciannya anak aku nie....

Tuesday, May 5, 2009

kisah sedih...

Ini berlaku awal pg td..dimana kami telah menerima sms yang mengkhabarkan brita tidak baik dan agak menegjutkan...mlm semalam..ibu kepada sahabat baik kami mohd ridwan telah pergi buat selama2nya...ianaya mmg satu yg tidak di duga...apa yg kami tahu..ibunya menghidap asma dr dulu lagi..maka my hubby telah menghubungi mohd ridwan dan mengucapkan takziah kepadanya....moga roh ibunya di cucuri rahmat...amin..marilah kita sama2 sedekahkan al fatihah untuk ibunya....al fatihah...............

kejutan kedua di mana biras ku syida di amsukkan ke ppum mlm td kerana mengalami hiperremesis..apa tuuu? itu alahan untuk wanita mengandung di mana mereka mengalami morning sickness yang teruk sehingga boleh merendahkanb tekanan darah, hilang selera makan dan turun berat badan..yang paling ketara sekali adalah letih lesu...so kak ros doaakn syida akan sentiasa tabah dan kuat semnagat ...insyaallah....

Nur Dini...Nur Dini...


hi kawan2..tgk arr dini dah cuba pakai baju baru nie...tp posing mmg mcmorg x nak..keciknya hati...heheheheh...sbb masa nie dia mmg dah ngantuk sesangat...yg bestnya..sluar 3suku jd sluar panjang tuk dia...labuh tu..ok arr betul tak?tahan lama sikit...hehehehehe

hi nur dini...kaulah permata hatiku...semoga nur dini akan menjadi anak yang baik dan mendengar kata...amin...ibu n ayah sayangkan dini sampai bila2.....





Beli baju baru tuk dini....

Dh lama aku tak shopping baju dini....so di sebabkan anak aku nie semakin membesar...maka aku kena belikan juga baju baru supaya anak aku nie sentiasa jer cantik dan menawn..heheh..anak aku dh makin besar..tak sabar nak tunggu dia boleh jalan...nak tahu berapa banyak aku dah habis shopping tuk dini??hmmm..mmg terkezut gler..tapi sbb bkn selalu so pejam mata ler arinie..

sepasang baju nei berharga RM73.90 jenama tenderly..kalau tak silap eja lah...
3 pasang stocking nie harganya murah jer.RM 7.90 hmm murah dr tesco..jenama Jbaby
so lovely tgk kasut nie sbb sepadan ngan baju...harga RM 15.90...
Mana nak dapat sumer barang nie? Barang2 nie aku beli kat Jusco Setiawangsa...baju n sluar dini tu bkn sm saiz ngan dia...baju n sluar tu untuk peringkat umur setahun setengah...bila dini dah cuba..hubby aku tanya dini...anak ayah nie umur berapa nie? dini? heheheh...dia cuma gelak jer..demam macam tak demam...nak wat camner..itulah din i..murah ngan senyuman...panatang nampak kamera..senyum jer lah...



RasA bErsalH TAhap bAbas NiE....TulUng!!!!


Hari nie aku bgn kul 430pg...hmmm..rasa petrasaaan malas nak gie keje ader dah sbb anak aku dok demam nak tumbuh gigi....hmm..dah pikir tambah n tolak..buat keputusan kena bw anak aku g klinik gak...cian lak kat dia...mn taknya..dah 2 hari demam..so takut gak melarat...anak aku mmg dah biasa gie klInik dr izham..dah macam satu kemestian tuk dia..hehehee..sbb ubat kli nik dr izham jer serasi ngan dia...aKu bw anak aku g klinik izham ngan my hubby sapa lagi kalu bukan kapt adie...dr kul 8pg masuk jumpa dr kul 930pg..dah arr tu nak tunggu turn amik ubat mmg lama..anak aku si dini mmg akan meragam sbb tu time tdo..nak tak nak my hubby bw dia masuk keta n tdo dlm keta..aku?...masih tunggu turn amik ubat...dah amik ubat..aku hanatr anak aku g umah bby sitter dia...mintak tolong bby sitter dia bg dia mkn ubat sbb aku kena masuk pejabat gak...so sampai pejabat kul 11pg..jumpa bos ...
kul 130 tgh hr g lunch wit geng...aku cal bby sitter..ckp anak aku muntah plak..habis kuar sumer bubur yang di makan...alamak..massa tu mmg rasa menyesal tahap babass dtg keje...masa mkn pun muka aku dh tunjukkan gaya risau teramat sgt...nak tau aku buat aper pastu?......aku cal bos aku..ckp ngan dia aku amik unpaid leave sbb cuti aku dah abih..fuhhh..selamat di luluskan..dia pun paham sbb anak dia pun lbh kurang anak aku jer....apa lagi balik arrrr....

Monday, May 4, 2009

sweet memories...

Tak byk sgt xtvt minggu nie sbb balik kampung...tp sblm balik kag tu mmg penat tahap babas sbb pg tu kami anak beranak g seremban..cuci umah...org br jer kuar dr umah so nk kena cr penyewa baru...pastu ptg lak my hubby g subang nak jemput misi lubnan br tiba ke tanah air..flight delay.....tensen betul aku kat umah..yer lah nak blk kg...so blk malam tu gak..kul 10 mlm dr key ell smpi tepeng kul 2 pg..balik umah mak aku dulu..yg tak bestnyer kali nie aku balik mak aku x der..mak aku kat melaka sibuk uruskan persiapan perkahwinan adik aku no 4..so pg esok lps jer abah aku pi keje..aku pun cabut ler balik umah mertua aku..terkezut akuy tgk si qaseh...makin debab...geram betul...tp0 cian plak aku tgk biras aku sorang lagi..pregnant no 2...teruk betul mabuk dier...melepek...ish..ish..ish..takut gak...tp x per arrr..anak 2 rezki...hehehehe..syida..kalu ko bc jgn mare yer...so mlm tu kami bertiga berkumpul accept abg ipar aku satu lagi jer tak balik sbb wife dia cik ct dah sarat....n then abg ipar aku tu plak keje...so mmg tak jumpa arrr...seronok tgk si ecah, dini n qaseh sembang..macam ler depa paham..mak mentua aku siap kata mcm itik ngan ayam bersembang....aku luper nak save gambar dlm laptop so x leh ler nak show kat cni..tunggu ler nanti aku masukkkan...tp mmg best ler....biler bertemu ramai2....

dini oh dini....


Anakku dah pun genap sembilan bulan...dok pikir biler ler anak aku nak tumbuh gigi n merangkak..sbb dok angkat punggung sikit2 jer...macam takut pun ader..smlm balik jer dr kampung..dlm keta anak aku selalu mmg x duk diam..dia mmg lasak yg teramat..tetapi ntah kenapa dr umah mak mertua aku sampai ler kat simpang pulai dia mmg tdo....cian gak tgk dia..ingatkan sbb terlalu letih sbb main ngan sepupu dia sapa lg kalu bukan kak ecah n qaseh...rupa2nya anakku nie demam...sampai jer key ell..bdn dia panas lagi..bg mkn ubat..ntah camner aku tergerak hati nak tgk mulut dia...ahhhh!!!!!!! anak aku dah pecah gusi n boleh nampak gigi dia nak tumbuh...bestnyer......

best glierrrr


salam....firstly nak say thank u to my biiras..eyda n syidah..sbb kenalkan aku ngan blogspot...hehheehe..mula2 kecik hati gak sbb br dpt tau sedangkan depa dah create dh lamer...hmm...konon2nya malu nak bg tau aku...aku tak pernah terpikir nak wat blog sendiri pun..mmg x der dlm kepala , sbb aku mmg x blaja benda nie...so atas tunjuk ajar biras ku..maka terhasil gak blog sendiri..semangat yang ptg utk hasilkan blog nie..so aku skrg cbuk dok blaja yg baru2 tuk hasilkan blog nie..so maka aku harap korang sumer enjoy bc blog aku.....nie ler gamabr eyda n abg iparku...mr basir

pengubat rindu...

Alahai..anak ibu nie...mmg pandai betul senyum...apatah lagi kalau pandang kamera...kadang2 ibu rasa gambar dini dah terlalu banyak ...samapi tak sempat nak g print..sumer ibu simpan dalam laptop ibu jer...kalau ler hilang..menangis ler ibu...dini memang kesayangan ibu n ayah...tanpa dini sepi sgt ibu rasa...
sekurang2nya adanya dini ibu rasa happy sesangat...paling sedih masa 3 bulan pertama, dini asyik nangis jer, sampai ibu rasa putus asa n hilang sabar, mana taknyer ibu tak tahu apa yang dini nak....ibu turut menangis sama tatkala mendodoikan dini....Allah itu maha berkuasa dan mengetahui segalanya....Pengorbanan ibu berbaloi sbb dini dah semakin cerdik dan lasak...no more crying...heheheeh

Dini mmg anak yang lasak..tgk arrr sibuk dok berdiri..konon nak memanjat tapi x leh...kui..kui..kui..I wish my baby will be a good person for the future...amin.....

Cuti2 HujUng MinGGu....


nie memang anak kesayangan ayah nie...

ibu...dini dah penat...jom ler balik....huhuhuhu...


nie ayah ke anak nie?ish..ish..ish...

manjanya..nur dini dalam buai...

bab posing boleh serah kat nur dini.....
Nur dini dah semakin besar....so senang ler nak bw gie jalan2...kalau weekend tu mmg best ler sbb tiap2 pagi sabtu n ahad aku bw nur dini gie jalan2 kat lake garden....nak tau kat mana?...hihihi..taman tasik titiwangsa ler...masa mak dia bercinta...itu lah port dating..kui..kui..kui...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails